Iubiți laptele, dar v-ați săturat de celebrul griș sau orez cu lapte? Trebuie să încercați neapărat laptele cu scorțișoară. E atât de bun încât cu greu se poate descrie.
Rețeta e foarte simplă, iar cei care au gust o singură dată din laptele prăjit cu scorțișoară, au așezat acest desert pe primul loc în topul preferințelor.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti un lapte prăjit cu scorțișoară perfect, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 700 ml lapte, 100 g amidon de porumb, 150 g zahăr, 3 ouă, coajă de lămâie și de portocală, 1 linguriță cu scorțișoară, 1 bucată de baton de scorțișoară, 20 g unt, esență de vanilie. Pentru prăjit mai aveți nevoie de 1 ou, 75 g făină și 350 ml ulei.
Mod de preparare
Potrivit informațiilor oferite de ideideretete.net, începeți pregătirea acestui desert minunat punând la fiert 500 ml lapte, alături de un baton de scorțișoară, coaja de la lămâie și de la portocală. Laptele se încălzește foarte bine, dar nu se lasă la fiert. Pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă, se va acoperi cratița cu un capac pentru un sfert de oră. Într-un castron amestecați bine trei gălbenușuri cu 100 g zahăr.
Operațiunea va înceta atunci când preparatul se va albi. Într-un alt vas se vor pune 200 ml lapte și 100 g amidon de porumb. Se amestecă până când amidonul se va dizolva, apoi se toarnă compoziția peste amestecul de gălbenuș și se amestecă încă odată pentru a se omogeniza.
Crema trebuie să stea la frigider minim trei ore
Scoateți din laptele infuzat scorțișoara, cojile de lămâie și portocală și puneți din nou cratița la foc, adăugând compoziția de gălbenuș de ou cu amidon. Se amestecă până se va îngroșa. Adăugați apoi în cratiță esență de vanilie și untul, care trebuie să fie la temperatura camerei. Se toarnă într-o tavă tapetată cu folie alimentară, se acoperă cu folie și se introduce la frigider pentru minim trei ore, pentru a se întări crema foarte bine.
După această perioadă, se scoate tava și se taie compoziția în pătrate de 5 cm. Bateți un ou într-o farfurie și în alta puneți făină. Puneți fiecare bucățică prin făină, apoi prin ou și dați la prăjit. Scoateți pe o hârtie absorbantă. Amestecați zahăr cu scorțișoară și treceți fiecare bucată prin această compoziție.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook