Pentru a realiza aceasta tartă de trandafiri de mere de maxim efect, aveți nevoie și de flori de hibiscus. În final, veți mânca mere sub formă de trandafiri roșii. Ideea este că merele se vor felia cu mandolina, apoi se vor colora cu ceai concentrat de hibiscus. Efectul e senzațional și îl vedeți în imagini. Partea și mai interesantă la această tartă e că nu necesită coacere. Este o tartă vegană și ideală pentru persoanele care suferă de diabet sau sunt la dietă, căci nu conține nici zahăr. În plus, tarta este și fără gluten, fiind un desert foarte apreciat de cei care suferă de boala celiacă.
@carblessveganrecipes HIBISCUS APPLE TART🌺🍰 Via @linhlv_1🦋 ingredients⬇️ for the base mix everything:⬇️ 150g dates + 100g plant based milk (blended together) 150g oat flour 100g nut flour (blended almonds/walnuts ) press the «dough», in cake ring, refrigerate for the filling (hibiscus custard): 1)prepare hibiscus mixture:⬇️ 100g coconut milk 5g hibiscus sweetener of choice, to taste. heat coconut milk, don’t boil, pour in a bowl with hibiscus, set aside 2)500g coconut milk 80g cornstarch+100g coconut milk (mixed) mix & heat together until thickened 3)when those two mixtures ready, combine them together using a whisk and heat until it thickens even more. pour hibiscus custard in a prepared base. btw, if you are not sure, add some agar , according to instructions on the label 3️⃣for applw rose flowers:⬇️ 5g hibiscus 300g water 2 tbs lemon juice 3-4 apples (semi soft, semi sweet) sweetener to taste prepare a tea with agave syrup and lemon juice, slice apples (they should be like a paper, but i cut them using knife and it worked well) set aside in hot tea for about 10 minutes (the more apples float in tea – the more brighter they are). you may use microwave if water becomes colder. roll like it shown on a video Enjoy 🙌 #appleroses #rosetart #hibiscus #foodartist #glutenfreedessert #nobake ♬ original sound – Low Carb Vegan Recipes
Tartă de efect pentru diabetici, vegani și celiaci
Pentru baza tartei se amesteca totul: 150g curmale, 100g lapte vegetal, 150g făina de ovăz, 100g faina de nuci (orice). Apăsați „aluatul”, într-un inel de tort, apoi dați la frigider . Pentru umplutură, pregătiți amestecul de hibiscus. Amestecați 100 ml lapte de cocos cu puțin îndulcitor, după gust, apoi încălziți, dar nu fierbeți. În final, turnați într-un castron cu flori de hibiscus, lăsați deoparte
Separat, amestecați 500 ml de lapte de cocos cu 80g amidon de porumb și mai adăugați100g lapte de cocos, dacă e nevoie. Amestecați și încălziți împreună până se îngroașă. Când cele două amestecuri sunt gata, combinați-le folosind un tel și încălziți până se îngroașă și mai mult. Se toarnă cremă de hibiscus în forma de tartă, peste aluat. Separat, preparați un ceai concentrat de hibiscus (300 ml apă) în care adăugați 2 linguri suc de lămâie și 3 – 4 mere (semi moi, semi dulci), tăiate la mandolină, în felii rotunde subțiri.
Lăsați feliile de măr în ceaiul fierbinte timp de aproximativ 10 minute. În final așezați-le una peste alta formând benzi pe care le rulați, așa cum vedeți în imagini, ca să obțineți „trandafirii” ce se pun deasupra cremei, în forma de tartă.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook