Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina Elisabeta II a schimbat băutura. Ține încă mult la plăcerile sale

Regina Elisabeta II a schimbat băutura. Ține încă mult la plăcerile sale
Regina Elisabeta II este mare băutoare de gin. În sensul că știe să savureze această băutură din plante. Și, ca o profesionistă, își oferă cunoștințele pentru lansarea unui nou gin „regal”. După ginul Buckingham Palace și Sandringham Celebration Gin, acum regina lansează ginul de vară.

Are un nou gin preferat; Regina Elisabeta II a schimbat băutura. Nu renunță la plăcerile sale. Se știe că regina este o iubitoare de gin. Și se mai spune că se bucură de un „tipple” înainte de cină, amestecat cu Dubonnet, scrie presa britanică.

Un nou gin oficial de sloe (un lichior roșu obținut din fructele Porumbarului, un fel de prun sălbatic ) de la Palatul Buckingham, realizat cu ingrediente proaspăt culese din grădinile regale a fost pus în vânzare. Primul lot s-a vândut online în câteva ore.

 

Royal Collection Trust a lansat cea mai recentă completare a colecției sale de băuturi, scrie Daily Mail. Asta, după succesul ginului din Londra de vara trecută. Făcut cu fructe de pădure întregi, culese manual, Buckingham Palace Sloe Gin costă 30 lire sterline, sticla de jumătate de litru. Potrivit magazinului online acest gin are o aromă unică și intensă.

„Fructele roșii și notele de cuișoare și condimente oferă intensitate și o aromă curată, se explică în prezentarea acestui produs. Prunele și merișoarele creează o culoare rubinie deschisă, și, combinată cu marțipan, oferă o aromă dulce medie, cu gust amar adăugat din citrice și întărit de ienupăr și condimente de ghimbir”.

Cum să beți ca Regina un Sloe. Vă dăm rețeta

Royal Collection Trust oferă propriile sugestii cu privire la modul cel mai bun de a vă bucura de ginul sloe în această primăvară, recomandând un cocktail „Sloe Royale” ca pentru Regină. Iată rețeta:

„Se toarnă o măsură de 25 ml de Buckingham Palace Sloe Gin într-un pahar canelat, se completează cu șampanie sau vin spumant și se ornează cu fructe de pădure proaspete sau cu coajă de portocală”.

Gin-ul original al Palatului Buckingham a fost lansat în iulie 2020.  E infuzat cu produse botanice din grădina Palatului. Conține verbină,  fructe de păducel, frunze de dafin și frunze de dud. Primul lot s-a vândut în decurs de opt zile de la lansare, prin intermediul magazinului online.

Toate profiturile obținute din vânzările de gin se îndreaptă către Royal Collection Trust.  Astfel, ajută la finanțarea îngrijirii și conservării Royal Collection.

Buckingham Palace Sloe Gin (26% abv) poate fi achiziționat online și este disponibil la magazinele Royal Collection Trust.

Ginurile Reginei

Așa cum Rețete și vedete a scris, anul trecut, înainte de Crăciun, Regina Elisabeta II a Marii Britanii a lansat un gin de 50 de lire sterline sticla, realizat din plante din grădinile moșiei sale de la Sandringham, inclusiv fructe de hibiscus și mirt.

Lotul a fost făcut într-o distilerie din moșia din nordul Norfolk. Distilat local, ginul include fructe Sharon, un copac lemnos legat de abanos, cunoscut și sub numele de Persimmon chinezesc și frunziș din plantele de mirt. Amintim că mirtul care crește pe moșia reginei nu e unul oarecare.  El a fost prins dintr-un lăstar luat din din buchetul de nuntă al prințesei Alexandra la căsătoria ei cu prințul Albert Edward. Mai  târziu ei au devenit regele Edward al VII-lea și regina Alexandra.

Sandringham Celebration Gin este cel mai strâns legat de Regină, deoarece proprietatea sa de 20.000 de acri este proprietatea sa privată.

Sursa foto: Royal Collection Trust

Irinel Columbeanu vrea să rupă gura târgului și se face scriitor. Ar avea ce povesti!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre