Desert rapid. Spumă de căpșuni cu bezea italiană

Desert rapid. Spumă de căpșuni cu bezea italiană
Atunci când cumpărăm căpșuni din piață și printre ele mai sunt și deteriorate, sau prea coapte, putem prepara cu aceastea o delicioasă rețetă de spumă de căpșuni cu bezea italiană.

O spumă de căpșuni cu bezea italiană este un desert rapid și mai ales delicios. Secretul e bezeaua italiană. Aceasta este acea bezea de albușuri care se prepară cu sirop de zahăr fierbinte și este mai cremoasă, mai gustoasă și albușurile nu mai au acel gust de crud, de negătit.

În plus, spuma de căpșuni astfel preparată rezistă mai bine și nu lasă acea zeamă care apare de obicei când se prepară în mod tradițional desertul acesta. Iar cum sezonul căpșunilor a început deja, vă sfătuim să nu ezitați și să încercați prepararea acestui dulce. Va deveni preferatul familiei.

Spumă de căpșuni cu bezea italiană – Ingrediente

300 gr căpșuni mai coapte, 3 albușuri de ouă medii, 150 gr zahăr, 40 ml apă, un praf de sare, 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Oprim 3 linguri din cantitatea de zahăr, iar restul îl fierbem împreună cu apa până obținem un sirop consistent, puțin mai fluid decât cel pentru dulceață. Adăugăm spre final și extractul de vanilie. Cât timp siropul fierbe, mixăm albușurile presărate cu puțină sare până devin spumoase. Adăugăm, treptat, cele trei linguri de zahăr, oprite și vom obține acea bezea fermă, ca pentru pandișpan.

După ce siropul de zahăr este bine legat, îl turnăm în fir subțire peste bezea și mixăm energic până când bezeaua îl absoarbe și devine foarte cremoasă. Căpșunile spălate, scurse și curățate de codițe se pasează cu ajutorul unui blender și, doar dacă ne incomodează sâmburii, trecem piureul printr-o sută deasă.

Încorporăm treptat și ușor, bezeaua italiană în piureul de căpșuni și vom obține o spectaculoasă și apetisantă spumă de căpșuni. Porționăm spuma de căpșuni cu bezea italiană în cupe de sticlă.  Apoi o dăm la rece pentru cel puțin o oră înainte de a fi servită.

Sursa: Chefi la cuțite

Răzvan Simion e gata să treacă într-o nouă etapă. Ce are de gând cu iubita sa, arhitecta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre