Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine cu măsline fără frământare cu doar 4 ingrediente

Pâine cu măsline fără frământare cu doar 4 ingrediente
Această pâine se face fără bătaie de cap.  În mod cert, după ce o vei prepara o dată, nu vei mai cumpăra pâine niciodată de la magazin. O vei face acasă.

Pentru a pregăti această pâine cu măsline fără frământare ai nevoie de numai patru ingrediente. Dacă nu-ți plac măslinele, poți pur și simplu să le omiți, pâinea va fi totuși uimitoare.

Ingrediente pentru pâine cu măsline fără frământare

500 g făină de grâu universală

1 linguriță drojdie uscată instant

1 1/2 linguriță sare

500 ml apă caldă

100 g măsline amestecate fără sâmburi (de exemplu Halkidiki și Kalamata), tăiate grosier

Mod de preparare

Adăugați făina cernută într-un castron mare, adăugați drojdie uscată instant și sare. Amestecați bine. Faceți un „crater” în mijloc și adăugați apa. Încorporați încet făina din lateral cu o spatulă. Continuați până când se încorporează totul și aveți un aluat foarte lipicios. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la temperatura camerei 18 – 24 ore.

După acest timp, în care aluatul crește, pudrați suprafața de lucru cu multă făină, răsturnați aluatul (va fi încă foarte lipicios și moale așa că lucrați cu făină), presărați puțină făină deasupra și aplatizați-l ușor cu degetele. Puneți măsline deasupra și pliați marginile pentru a le încorpora. Ciupiți marginile deasupra pentru a forma o formă rotundă (nu trebuie să fie netedă, va arăta rustic și frumos. Apoi puneți aluatul pe hârtia de copt, folosiți mai multă făină dacă este prea lipicioasă pentru a se ridica.

Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se mai lasă să stea la temperatura camerei timp de 1 oră. Puneți la copt pâinea într-un vas cu capac special ( vas olandez). Dacă nu aveți, puteți folosi orice cratiță cu capac rezistent la coacere ( din metal).

Coaceți pâinea cu măsline timp de 30 de minute, scoateți apoi capacul și coaceți încă 20-30 de minute până când crusta devine maro aurie. Când s-a terminat, ar trebui să sune gol când bateți pe fundul pâinii. Lăsați să se răcească cel puțin 30 de minute pe un grătar înainte de a felia pâinea, în acest timp aceasta va continua să își dezvolte textura și aroma potrivite, așa că aveți răbdare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seiran Sinjari (@legallyplantbased)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre