Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine din numai două ingrediente, cu cartofi și brânză

Pâine din numai două ingrediente, cu cartofi și brânză
Rețeta pâinii extra plate care se prepară cu numai două ingrediente a devenit virală. Un blogger culinar i-a dat o nouă șansă îmbogățind-o uă cu cartofi și brânză.

Salvați rețeta, pentru că după ce o veți prepara odată, cu siguranță veți dori să o repetați. Această pâine din numai două ingrediente, care nu necesită drojdia și nici frământare, se prepară extrem de simplu și rapid. Umplutura care se adaugă nu face decât să o transforme într-un aperitiv perfect sau o completare minunată atunci când serviți carne sau salată, de exemplu. Iaurtul din compoziție va aduce organismului suficientă bacterii benefice, care ajută procesul de digestie.

Cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de fistic, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUBA PAVIA (@cook.vegetarian)

Ingrediente pentru pâine din numai două ingrediente, cu cartofi și brânză

1 cană de iaurt simplu

1 1/2 ceașcă de făină

3 cartofi fierți, făcuți piure

1 cană de brânză rasă

1 linguriță de condimente italiene

unt topit, pentru ungere

pătrunjel proaspăt, pentru garnitură

Mod de preparare

Faceți aluatul. Într-un bol combinați iaurtul și făina. Formați o bilă și frământați până când se înmoaie, acest lucru nu va dura mult timp. Faceți umplutura prin combinarea piureului de cartofi cu brânză și condimente. Împărțiți aluatul în 2 părți. Întindeți fiecare parte într-un cerc de 1 cm grosime. Adăugați jumătate din umplutură în mijloc și adunați marginile aluatului în jurul umpluturii, ciupiți-le pentru a le închide.

Întoarceți și întindeți aluatul în formă de disc. Se prăjește  pâinea la tigaie pe ambele părți până devine auriu la foc mediu-mare sau se introduce în cuptor timp de 10 minute la 180 de grade C. Se ung cu unt topit și se ornează cu pătrunjel proaspăt. Serviți și savurați imediat.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre