Dacă aveți poftă de o super porție de carbonara încearcă aceste paste cu sos alb. Rețeta originală a fost reinventată. Practic durează doar un sfert de oră prepararea acestei delicioase rețete. E extrem de simplu de făcut, iar gustul e o minune. În plus, la recomandarea chefilor, vă recomandăm să folosiți orice tip de paste vă sunt pe plac. Nu ne evitați nici pe cele colorate, sau pe cele mai speciale, integrale, ori din grâu sănătos spelta.
Ingrediente pentru paste cu sos alb
un pachet de paste penne (sau oricare alte paste care îți plac), jumătate de pachet de unt, un plic de parmezan (150-200 grame), un pahar de 450-500 grame smântână, 350-400 grame bacon (sau orice mezel de tip mușchi file îți place), 4 gălbenușuri, sare, piper, oregano
Mod de preparare paste cu sos alb
Pentru început se pun pastele le fiert. Ca să iasă pastele cum trebuie, citiți cu atenție recomandările de fierbere de pe ambalaj. Veți afla exact cât timp trebuie să le fierbeți. Adăugați puțină sare în apa de fiert pastele.
Separat, pregătiți sosul.Tăiați mezelul fideluță și îl rumeniți în tigaie cu întreaga cantitate de unt. Adăugați apoi smântâna și parmezanul. Amestecați totul până la omogenizare. După ce ați obținut un amestec consistent și legat, opriți focul aragazului. Lăsați cratița în care preparați sosul alb pe ochi și adăugați în compoziție cele patru gălbenușuri, amestecând constant în continuare. Asezonați cu sare, piper și oregano după gust. Se amestecă sosul cu pastele scurse de apă și se savurează.
Sursa: Chefi la cuțite
O mare actriță are un obicei ciudat. Ce face Rosamund Pike cu premiile câștigate
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook