Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună pizza de casă pe care ați mâncat-o vreodată. Cu rețeta chefului Sorin Bontea nu dați greș

Cea mai bună pizza de casă pe care ați mâncat-o vreodată. Cu rețeta chefului Sorin Bontea nu dați greș
Dacă vă e poftă de o bucată de pizza moale și aromată, nu trebuie decât să vă puneți șorțul de gospodină și să vă apucați de treabă. După rețeta lui Sorin Bontea, veți pregăti cel mai extraordinar preparat.

Pizza lui Sorin Bontea este extrem de simplu de făcut. Puneți ingredientele, adăugați puțină dragoste și voie bună și prietenii vă vor aprecia.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o pizza după rețeta simpaticului bucătar Sorin Bontea, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de făină, 800 ml apă călduță, 14 g drojdie uscată, 50 ml ulei de măsline, 30 g sare, 20 g zahăr. Pentru sosul de roșii vă sunt necesari 100 ml ulei de măsline, 1 kg passata de roșii, 40-50 g zahăr, 20-30 g sare, 3-4 g piper și tot atâta busuioc proaspăt.

Cea mai bună pizza purtând semnătura lui Sorin Bontea

Mod de preparare

Sosul se prepară extrem de simplu. Nu trebuie decât să puneți preparatele și să le fierbeți la foc mic pentru aproximativ zece minute. Pentru blat, amestecați ingredientele și lăsați aluatul să crească în jur de trei ore. Deasupra așezați brânză, felii de șuncă, salam, ardei și tot ce vă mai poftește inima.

„În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai “împăturesc” un pic, să devină mai pufos. În tava pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot”, a explicat Sorin Bontea.

Cel mai bun sandviș cu cremă de brânză, avocado și somon

Tot Sorin Bontea a postat pe contul de socializare cum se prepară un sandviș extraordinar de gustos, din somon, cremă de brânză și avocado. Tăiați pâinea în felii și perpeliți în tigaia în care ați pus puțin ulei de măsline. Curățați avocado și tăiați în feliuțe subțiri. Ungeți felia de pâine prăjită cu cremă de brânză din belșug, așezați apoi feliile de avocado și puneți deasupra și somonul afumat. „Ce bine arată, să mai spună cineva că nu știu să gătesc”, a spus Sorin Bontea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre