Simona Ionescu / Redactor Șef

Conopidă pizzaiola la cuptor, gratinată. O rețetă excelentă și în perioadele de post

Conopidă pizzaiola la cuptor, gratinată. O rețetă excelentă și în perioadele de post
Conopida, considerată de specialiști o super legumă, e recomandată să fie consumată în anotimpul rece. O conopidă pizzaiola la cuptor-gratinată, pregătită după o super rețetă va fi pe gustul tuturor.

Dacă sunteți îndrăgostiți de conopidă, trebuie să încercați această senzațională rețetă italiană de pizzaiola de conopidă grtinată la cuptor. Nu va mai rămâne nimic în tavă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o pizzaiola de conopidă la cuptor ca în Italia, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1 conopidă mare, tăiată în 8 felii, 2 linguri cu ulei de măsline, plus 1 lingură pentru prăjire, 600 g roșii coapte (ar fi bine dacă ați folosi un amestec de roșii cherry roșii și galbene), tăiate în două sau în patru, în funcție de mărimea lor, 6 căței de usturoi zdrobiți.

Vă mai sunt necesare un pachet mic de busuioc, ½ pachet mic de oregano proaspăt sau ½ linguriță cu oregano uscat, un vârf de cuțit de fulgi de chilli, 4 linguri cu vin alb sec, 2 linguri cu brânză vegetariană, 3 linguri cu pesmet. Precum și pâine crocantă și salată verde pentru servire.

Mod de preparare

Conopida are beneficii extraordinare pentru organism

Încălziți cuptorul și ungeți conopida cu o lingură cu ulei, apoi puneți într-o tigaie. Se condimentează și se prăjește timp de 10 minute sau până când încep să se înmoaie. Întoarceți cu grijă bucățile.

Puneți roșiile, usturoiul și cea mai mare parte din busuioc și oregano în jurul conopidei, apoi presărați fulgii de chilli, vinul și încă două linguri cu ulei. Se condimentează și se introduce din nou la cuptor pentru 25 de minute sau până când roșiile sunt moi și încep să prindă o crustă.

Beneficiile conopidei pentru sănătate

Conopida nu conține grăsimi și colesterol și este săracă în sodiu, dar bogată în vitaminele C și K, fiind totodată o sursă bună de folat (forma naturala de vitamina B9), esențial în timpul sarcinii. De asemenea, conopida este o sursă excelentă de antioxidanți, care vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători și de inflamații.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre