Simona Ionescu / Redactor Șef

Portocale murate, pentru o aromă festivă. Rețeta gospodinelor care vor să iasă în evidență

Portocale murate, pentru o aromă festivă. Rețeta gospodinelor care vor să iasă în evidență
Dacă până acum ați pus la murat legume delicioase, în această iarnă trebuie să încercați portocalele murate. Rețeta adaugă un strop de aromă festivă preparatelor din carne sau brânzeturilor.

Iarna aceasta se poartă portocalele murate. Rețeta este extraordinară și se prepară foarte repede. Veți fi apreciate pentru această minunăție.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti gustoasele portocale murate, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 portocale, 750 ml oțet de vin alb, 900 g zahăr granulat, 2 bețe de scorțișoară, 1 nucșoară. Mai aveți nevoie de 10 păstăi de cardamom, 12 cuișoare, 1 lingură cu boabe de piper negru, 1 lingură boabe cu piper roz (opțional).

Mod de preparare

Spălați bine portocalele și tăiați în felii de o jumătate de centimetru, îndepărtând sâmburii. Puneți într-o cratiță mare și turnați apă cât să le acopere. Aduceți la punctul de fierbere, apoi fierbeți la foc mic timp de cinci minute.

Se scot portocalele într-un castron mare folosind o lingură și se aruncă apa în care au fiert. Curățați cratița și turnați oțetul și zahărul.

Condimentele se pun la fiert într-o pungă de bumbac

Portocale murate, perfecte pentru o cină festivă de iarnă

Nucșoara, bețele de scorțișoară, patru cuișoare, păstăile de cardamon zdrobite și boabele de piper negru se vor lega într-o pânză de bumbac și se vor pune în cratiță.

Lăsați să fiarbă până când zahărul este dizolvat și încă un minut după aceasta. Puneți apoi portocalele la fiert timp de o jumătate de oră până când coaja este translucidă și par glazurate. Stingeți focul și scoateți punga cu condimente.

Se lasă la murat timp de două săptămâni

Puneți feliile de portocale în borcane sterilizate la cald și între straturi adăugați boabele de piper roz (dacă le folosiți) și cuișoarele rămase. Puneți din nou apa din cratiță la foc și lăsați la fiert până când lichidul se îngroașă ușor.

Răciți lichidul pentru câteva minute, apoi turnați-l cu grijă în borcane, asigurându-vă că portocalele sunt acoperite. Bateți borcanele pe suprafața de lucru pentru a elibera eventualele bule de aer. Acoperiți și sigilați.

Lăsați la murat timp de două săptămâni într-un loc răcoros și uscat. Portocalele murate odată deschise se vor păstra la frigider. Dacă borcanul nu e deschis, se păstrează timp de șase luni.

Sursă foto: www.abelandcole.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre