Simona Ionescu / Redactor Șef

Pui lipicios cu caise și pilaf cu migdale, rețeta pentru o cină perfectă. E irezistibil!

Pui lipicios cu caise și pilaf cu migdale, rețeta pentru o cină perfectă. E irezistibil!
Aromatizat cu puțin sos de soia și fulgi de chilli, puiul lipicios cu caise este tot ce aveți nevoie pentru a vă impresiona prietenii sau familia.

Îndrăgostiții preparatelor cu pui au acum la dispoziție o rețetă cu adevărat fantastică: pui lipicios cu caise. Îl puteți consuma ca atare sau alături de o porție de pilaf cu migdale.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 8 pulpe de pui cu os și piele, ulei de măsline, ¾ cană cu gem de caise, 1 lingură cu sos de soia, coaja și sucul unei lămâi, un vârf de cuțit de fulgi de chilli (opțional), sare și piper după gust, 2-3 linguri cu apă pentru diluare, pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Puneți puțin ulei într-o tigaie mare și adâncă și rumeniți bucățile de carne de pui până când pielea este crocantă și aurie, adică aproximativ 10-15 minute. Între timp, amestecați toate ingredientele pentru glazură.

Se adaugă 2 linguri cu apă pentru a subția puțin glazura, dar nu suficient pentru a o face prea apoasă. Când puiul este auriu și aproape fiert complet, se toarnă grăsimea. Puneți din nou vasul la foc și adăugați glazura.

Lăsați glazura să fiarbă ușor, ungând puiul în mod regulat, până când glazura scade și puiul este bine gătit. Serviți puiul cu o cantitate generoasă de glazură deasupra.

Ingrediente pentru pilaf cu migdale

Rețeta de care vă veți îndrăgosti: pui lipicios cu caine și pilaf de migdale

O garnitură delicioasă pentru preparatele din carne de pui sau vită, pilaful cu migdale va deveni preferatul tuturor. Ingredientele necesare pentru pregătirea acestuia sunt: 2 lingurițe cu ulei vegetal, ¼ ceașcă cu ceapă tăiată cubulețe, 1 cană cu orez alb, 2 linguri cu migdale subțiri, 2 căni cu apă, 1 linguriță cu pătrunjel uscat.

Mod de preparare

Încălziți uleiul într-o cratiță la foc mediu, adăugați ceapa până se înmoaie, aproximativ cinci minute. Adăugați orezul și migdalele și amestecați până când orezul este ușor prăjit, încă aproximativ cinci minute.

Puneți apă, acoperiți și lăsați la fiert până când orezul este bine făcut. Se ia de pe foc și se lasă orezul să se odihnească timp de câteva minute înainte de servire.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre