Ingrediente pentru rețetă
1 conopidă de mărime medie – îndepărtați frunzele exterioare groase și urâte, dar lăsați-le pe cele mai mici și mai delicate
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de sare de mare
Chimicurri pentru servire: (nu veți folosi toată cantitatea pentru conopidă, dar se păstrează foarte bine în frigider timp de 2 săptămâni și este extraordinar servit cu friptură sau pește)
Pentru a face Chimichurri: amestecați 1 eșalotă (ceapă) tăiată mărunt, 1 ardei iute roșu tăiat cubulețe, 3-4 căței de usturoi tăiați cubulețe, ½ ceașcă de oțet de vin roșu, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de fulgi de ardei roșu, ½ ceașcă de coriandru tocat mărunt, 2 cești de pătrunjel fin, 3/4 ceașcă de ulei de măsline extravirgin (mai mult ulei, dacă este necesar, pentru a obține consistența potrivită – ar trebui să fie mai fluid decât un pesto, mai degrabă un ulei cu bucăți puternic aromatizat).
iaurt cu usturoi pentru servire
Aveți nevoie de 4 linguri pline de iaurt grecesc, 1 cățel de usturoi zdrobit, sucul de la 1/4 de lămâie
2 linguri de tahini pentru a servi
View this post on Instagram
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Umpleți o oală mare cu apă, condimentați bine cu sare și aduceți-o la fierbere. Se pune conopida, se acoperă și se lasă să fiarbă timp de 6 – 8 minute, în funcție de mărime. Verificați dacă este gata înțepând tulpina cu un cuțit, apoi scoateți conopida și puneți-o pe o tavă pentru a se usca la abur timp de aproximativ 10 minute.
Se acoperă conopida cu ulei de măsline extravirgin și se asezonează bine cu sare de mare. Întoarceți în cuptor și lăsați să se prăjească timp de 45 de minute, până când se caramelizează și devine aurie peste tot. Se scoate din cuptor. Puneți cu o lingură iaurt cu usturoi pe o farfurie de servire și puneți conopida deasupra. Se stropește cu tahini și chimicurri. Tăiați în felii și savurați.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook