Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată caldă de conopidă, un preparat cum nu ați mai gustat

Salată caldă de conopidă, un preparat cum nu ați mai gustat
Această salată caldă de conopidă este simplă, dar consistentă și plină de culoare și legume. Este suficient de bună pentru a fi un fel de mâncare principal. Chiar și pentru acele persoane care nu preferă salata.

Acest preparat e, în egală măsură, suficient de ușor pentru a fi o garnitură simplă și delicioasă. Conopida prăjită este perfect condimentată, iar dressingul cremos de avocado ajută la echilibrarea întregului preparat.pe de altă parte,  nutriționiștii arată faptul că este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B.

Ingrediente pentru salată caldă de conopidă

1 căpățână mare de conopidă, tăiată în buchețele

1 șalotă, tăiată în patru

2 lingurițe de pudră de chili

1 linguriță de chimen măcinat

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

sare

piper negru proaspăt măcinat

1 avocado mare, fără sâmbure

1/4 cană (sau mai mult) apă

2 linguri de oțet de vin roșu

Sucul de la 1 lămâie verde

1/2 cană frunze de pătrunjel proaspăt, tocate

1 căpățână mare de salată Romaine, tăiată grosier

3 căni de baby spanac

1 cană cu roșii cherry, tăiate în jumătate

1/2 cană parmezan ras

1/4 cană migdale feliate, prăjite

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Pe o foaie mare de copt, amestecați conopida, șalota, pudra de chili, chimenul și 2 linguri de ulei până când sunt acoperite; asezonați cu sare și piper. Coaceți la cuptor până când conopida devine aurie și crocantă, iar șalota este fragedă, între 30 și 35 de minute. Se lasă să se răcească ușor, apoi se taie șalota în inele.

Între timp, într-un blender sau robot de bucătărie, amestecați avocado, apa, oțetul, sucul de lime, 1/4 cană de pătrunjel și restul de 2 linguri de ulei până când se omogenizează. Asezonați cu sare și piper. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă, câte o lingură pe rând, pentru a obține un dressing mai subțire. Se dă la frigider până când este gata de utilizare.

Într-un castron mare, combinați spanacul și restul de 1/4 cană de pătrunjel. Adăugați conopida, șalota, roșiile, parmezanul și migdalele și amestecați pentru a le combina. Adăugați cantitatea dorită de dressing și amestecați din nou pentru a acoperi.

Sursa foto: Pinterest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre