Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de supă cremoasă de conopidă. Condimentele sunt cheia gustului

Rețetă de supă cremoasă de conopidă. Condimentele sunt cheia gustului
Conopida este un aliment care ar trebui să nu lipsească din alimentația unei familii.  

Nutriționiștii arată faptul că este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B.

Ingrediente pentru supă cremoasă de conopidă

1 căpățână medie de conopidă (aproximativ 750 g)

1 lingură de ulei⠀

2 căței de usturoi, tocați mărunt⠀

3 căni de bulion de legume (720 ml)⠀

1 cană de lapte vegetal (240 ml)⠀

1/3 cană de caju înmuiat (50 g)

O conservă de 420 g de fasole cannellini scursă și clătită⠀

Amestec de condimente: 1 linguriță de pudră de ceapă 1/2 linguriță de paprika, 1/2 linguriță de sare de mare (sau mai puțin/mai mult după gust), 1/2 linguriță de oregano măcinat (sau cimbru), piper negru după gust⠀

1 lingură de suc proaspăt de lămâie sau de lime⠀

Pătrunjel proaspăt pentru garnitură⠀

Mod de preparare

Puneți la înmuiat caju pentru câteva ore sau fierbeți totul timp de 15 minute în apă până când sunt moi.

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Se taie conopida în buchețele, se întinde pe o tavă de copt (tapetată cu hârtie pergament) și se stropește cu 1 lingură de ulei și puțină sare. Se amestecă cu mâinile și se prăjește conopida în cuptor timp de aproximativ 30 – 35 de minute, până când se rumenește frumos și se înmoaie. Puneți deoparte câteva buchețele de conopidă pentru garnitură.⠀

Într-un blender, combinați toate ingredientele (adăugați bulionul și laptele în reprize, dacă este necesar) și amestecați până la omogenizare completă. Gustați supa și ajustați condimentele. Dacă preferați o supă picantă, adăugați niște fulgi de ardei iute, rezultatul va fi spectaculos. Dacă supa de conopidă este prea groasă (se îngroașă pe măsură ce se așează), mai adăugați puțin bulion sau lapte vegetal și amestecați din nou.

Se transferă amestecul de supă cremă de conopidă într-o oală și se încălzește la temperatura dorită. Pentru servire, se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat și cu buchețelele de conopidă rezervate.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre