Conopidă la cuptor cu brânză

Conopidă la cuptor cu brânză
Acest preparat poate reprezenta o garnitură perfectă pe lângă un meniu cu carne, de exemplu, o friptură. Însă poate fi și un preparat de sine stătător.

Cu puțină atenție, această conopidă la cuptor cu brânză se poate transformă într-un meniu vegan delicios. Tot ce aveți nevoie sunt câteva ingrediente de calitate. Și brânză vegetală sau țineți post sau urmați o dietă fără produse lactate de origine animală.

Ingrediente pentru conopidă la cuptor cu brânză

1 (560g) căpățână de conopidă

2/3 cană de făină de migdale

2/3 cană parmezan vegan sau orice altă brânză vegană / parmezan normal

1 lingură de condimente italiene

1/2 linguriță de praf de usturoi

1/4 linguriță de piper negru

1 lingură de oregano

1 linguriță de paprika

3/4 linguriță de sare

½ cană lapte (vegetal)

Sos: 2 linguri de pastă de roșii

1/2 cană de apă

1/2 linguriță de condimente italiene

Un vârf de cuțit de sare și piper

1 cană de mozzarella vegană / mozzarella normală, din lapte de vacă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthy | Plant Based | Recipes (@vegandemocracy)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius.  Tăiați conopida în felii de aproximativ centimetri grosime și dați-le deoparte. Amestecați împreună făina de migdale, parmezanul vegan sau normal, condimentele italiene, pudra de usturoi, piperul negru, oregano, paprika și sarea. Așezați-o într-o farfurie plată. Dați-o deoparte și pe aceasta.

Bateți împreună jumătate de cană de lapte vegetal sau nu, cu un vârf de cuțit de sare și piper și turnați-l într-o farfurie plată. Scufundați feliile de conopidă în amestec pe ambele părți. Apoi se transferă în amestecul de „pane” preparat anterior. Asigurați-vă că este acoperită conopida bine, pe ambele părți. Așezați-o pe o foaie de copt pregătită cu hârtie pergament. Repetați până când toate sunt acoperite.

Coaceți la cuptor timp de 15 minute. În timp ce se coace, amestecați ingredientele pentru sos până când se combină complet. Scoateți conopida din cuptor și adăugați sosul și brânza mozzarella. Puneți din nou în cuptor pentru încă 15 minute. Completați cu pătrunjel proaspăt și puteți servi.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre