Rețeta de înghețată vegană, fabuloasă, simplu de preparat acasă

Rețeta de înghețată vegană, fabuloasă, simplu de preparat acasă
Rețeta acestei înghețate vegane realizată integral din ingrediente sănătoase delicioase este tot ce trebuie să știți pentru a vă prepara un dulce sănătos și fără multe calorii.

Veți iubi această rețetă de înghețată vegană. Și, în plus, dacă sunteți fani ai suplimentelor alimentare, puteți adăuga pudră proteică, probiotice și energizante.

Ingrediente pentru înghețată vegană

½ cană de caju crud

200 ml de cremă de nucă de cocos

1 linguriță de extract de vanilie pură

1/3 cană de cacao

1-2 linguri de sirop de arțar

3 linguri de pudră proteică (opțional)

2 linguri de pulbere de colagen (opțional)

un vârf de cuțit de sare

Acoperire opțională de ciocolată: 200g de ciocolată neagră la alegere

1 lingură de ulei de nucă de cocos

Mod de preparare

Se înmoaie nucile caju timp de 4 ore în apă rece sau 1 oră în apă caldă. Scurgeți și adăugați-le într-un blender de bucătărie de mare viteză. Puneți alături și restul ingredientelor (evident, nu și cele pentru glazură) și doar 1 lingură de sirop de arțar. Se amestecă la viteză mare timp de 1 minut sau până când totul este complet omogen. Gustați, adăugând mai mult sirop de arțar dacă doriți.

Se toarnă pasta obținută între 6 forme mari de înghețată sau 12 forme mini. Se așează în congelator timp de cel puțin trei ore.În acest timp înghețata vegană din nuci caju cu ciocolată se va întări.

Pentru a face glazura opțională de ciocolată, topiți ciocolata și uleiul de nucă de cocos (în cuptorul cu microunde sau la bain-marie). Se transferă apoi ciocolata topită obținută într-o cană sau într-un pahar cu pereți înalți. Se scot înghețatele din congelator și se scufundă fiecare în ciocolată, așezându-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru a se întări.

Pentru a servi înghețata vegană cu nuci caju și ciocolată, lăsați 5 – 10 minute să se dezghețe înainte de a mânca. Păstrați excesul de înghețată într-un recipient sau într-o pungă ermetică în congelator.

Sursa: Instagram