Rețeta unui desert delicios: „Buștean” festiv de brânză de caju cu fistic și merișoare

Rețeta unui desert delicios: „Buștean” festiv de brânză de caju cu fistic și merișoare
Acest buștean festiv de brânză de caju cu fistic și merișoare este completarea perfectă pentru orice masă de srăbătoare. Nu conține lactate, e ușor digerabil iar merișoarele adaugă un gust delicios de dulceață.

Nucile caju conțin un număr mare de nutrienți importanți pentru producerea de energie, susținerea sistemului imunitar, au rol in menținerea sănătății creierului și a sistemului osos. Acestea sunt considerate și un antioxidant puternic, ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea inflamațiilor.

Ingrediente pentru „Buștean” festiv de brânză de caju cu fistic și merișoare

Buștean: 1 ½ căni de caju crud

2 linguri de zeamă de varză murată

1 lingură de suc de lămâie

1/3 cană ulei de cocos, topit și răcit până când este doar cald

¼ linguriță de sare

2 linguri de fistic decojit

3 linguri de merișoare uscate

Topping: 1/3 ceașcă de fistic fără coajă

1/3 cană de merișoare uscate

2 lingurițe de miere (opțional)

Mod de preparare

Înmuiați caju în apă timp de 4 ore. Scurgeți și clătiți bine, apoi puneți-le într-un blender cu saramura de varză, sucul de lămâie și uleiul de cocos topit și răcit. Se amestecă până când se obține o compoziție foarte omogenă. Puneți amestecul de caju într-un borcan de sticlă foarte curat, cu un capac etanș. Se lasă într-un loc cald, ferit de lumina directă a soarelui, pentru a fermenta timp de 24 de ore sau până când este foarte spumos. Se transferă într-un bol și se amestecă cu sare, fistic și merișoare.

Puneți brânza de caju în frigider timp de 2 ore sau mai mult pentru a se întări, apoi transferați-o pe o bucată de hârtie de copt și rulați-o într-un buștean strâns. Puteți lăsa bucata de brânză în acest fel timp de până la o săptămână, până când este gata de servire.

Când sunteți gata să serviți, scoateți bucata de brânză de caju din frigider. Adăugați fisticul și merișoarele în plus într-un robot de bucătărie și tocați-le fin, apoi așezați-le pe o farfurie. Rulați bucata de brânză în amestecul tocat, folosind degetele pentru a presa toppingul în brânză. Se stropește cu miere de albine. Serviți pe un platou alături de biscuiți, fructe sau orice altceva vă place.

Sursa: Panaceaspantryblog.com