Mâncărică de conopidă prăjită, o rețetă de post cum nu ați mai pomenit

Mâncărică de conopidă prăjită, o rețetă de post cum nu ați mai pomenit
Rețeta de mai jos e o mâncărică simplă de conopidă, preparată la cuptor și stropită cu un sos amețitor de bun. E plină de arome și poate fi servită ca atare, dacă sunteți vegetarieni, sau dacă țineți post. Altfel, mâncărica de conopidă gătită atipic merge foarte bine ca și garnitură alături de preparate din carne.

Conopida, crudă sau prăjită, arată nutriționiștii, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B.

Ingrediente pentru 4 porții de mâncărică de conopidă prăjită

1 conopidă tăiată în buchețele (600 g) cu tot cu frunze, dacă are

4 linguri de ulei de măsline

2 lingurițe de baharat / condimente indiene

1 roșie mare

Sucul de la o lămâie

100 ml de tahini

1 cățel de usturoi, zdrobit

30 g de fistic fără coajă, tocat grosier

O mână mică de frunze de pătrunjel tocate mărunt

Piper și sare, după gust

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Gregory-Smith (@johngs)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Dacă e cu ventilator, porniți-l. Aruncați conopida tăiată într-o tavă de prăjit și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, condimentele și un praf bun de sare. Se amestecă și se prăjește timp de 30-  35 de minute, până când este rumenită și fragedă. Între timp, radeți roșiile cu partea netedă a unei râșnițe de brânză deasupra unui castron de amestec. Veți obține un suc pulpos. Aruncați coaja rămasă. Adăugați sucul de la ½ lămâie, restul de ulei de măsline și un praf bun de sare. Bateți împreună.

Adăugați tahini într-un bol de amestecare împreună cu usturoiul, restul de lămâie, 100 ml de apă și un vârf de cuțit de sare. Bateți împreună până când se omogenizează. Se va despărți și apoi se va aduna din nou și se va îngroșa. Pentru a servi, întindeți cea mai mare parte din dressingul tahini pe o farfurie și aranjați conopida deasupra. Se stropește cu dressingul de roșii și cu restul de dressing tahini. Împrăștiați fisticul, pătrunjelul și fulgii de piper. Puteți servi ca atare mâncărica de conopidă coaptă sau puteți folosi ca și garnitură la friptură.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre