Promitem că aceste Empanadas cu creveți și cașcaval vor fi de mare efect și delicioase. Sunt, până la urmă, un fel de gogoși au langoși. Cu mențiunea că aluatul este sărat. În rest, plăcințelele de prăjesc, la final, în ulei. Dar sunt o variantă sofisticată, prin prisma umpluturii. Astfel că vă oferă șansa de a transforma o gustare banală în ceva exotic și neașteptat.
Ingrediente pentru Empanadas cu creveți și cașcaval
Pentru aluat: 250 g făină
120 g unt
1 ou
30 ml apă rece
un praf de sare
1/2 liguriță zahăr
Pentru umplutură: 150 g cașcaval
100 g creveți
Pentru salată: Salata verde
2 roșii mici
1 ceapă
ulei de măsline,
sare
1 lămâie
Mod de preparare
Pentru aluat se pune făina într-un vas, iar la mijlocul ei se amestecă rapid, oul cu untul rece, puțină sare și puțin zahăr. Se toarnă câte puțină apă rece și se încorporează făina. Aluatul rezultat se acoperă cu folie și se dă la rece 10-15 minute, apoi se împarte în 5 părți egale.
Se întinde fiecare parte de aluat și se umple cu creveți și cașcaval. Se presează bine marginile aluatului și se prăjesc plăcintele în ulei încins, câte un minut pe fiecare parte. Opțional, pentru varianta cu mai puține calorii, puteți coace în cuptor Empanadas.
Se servesc delicioasele Empanadas cu creveți și cașcaval, cu diverse salate. Tăiați roșiile felii subțiri sau cuburi. Ceapa, de asemenea, o tocați rondele. Apoi amestecați-le. Adăugați, deasupra ulei de măsline, sare și o lămâie stoarsă.
Sursa: Chefi la cuțite
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook