Simona Ionescu / Redactor Șef

Pommes boulangère, un alt fel de cartofi franțuzești. Rețeta simplă

Pommes boulangère, un alt fel de cartofi franțuzești. Rețeta simplă
Această rețetă are nume vești bune în jurul ei.  În primul rând, nu trebuie să aveți accent francez. În al doilea rând, preparatul e absolut delicios. Iat în al treilea rând, e simplu de tot de preparat.

Cartofii sunt delicioși și sănătoși. În plus, sunt un bun aliat când vine vorba de diete deoarece au puține calorii. Însă, pentru a-și păstra această calitate uleiul nu prea are ce căuta în preajma lor.

Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Dar cu toate acestea, ei conțin foarte puține grăsimi (doar 0,1 g per 100 g) și deloc colesterol. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile.

Așa cum am mai arătat, cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de fistic, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

Ingrediente pentru Pommes boulangère

1 kg de cartofi spălați, curățați de coajă și tăiați în felii subțiri

3 cepe mari, tăiate felii subțiri

un strop de ulei de măsline

1 linguriță de frunze de cimbru

600 – 700 ml de supă de pui sau de miel

60 g de unt

Sare

Mod de preparare

Înmuiați ceapa într-un strop de ulei cu un vârf de cuțit de sare până se caramelizează, adăugați cimbrul și lăsați deoparte. Tăiați cartofii uniform și subțire. Ideal, se poate folosi o mandolină, pentru a fi mai precisă tăierea și pentru a obține felii de aceeași dimensiune. Supa va asezona mâncarea, așa că testați-o pentru a vedea dacă este gustoasă, dacă nu, ajustați cu sare.

Se așează în straturi cartofii și ceapa, adăugând în stratul din mijloc un pic de unt și de supă. Acoperiți cu discurile și turnați suficient de multă supă cât să scufunde cartoful și adăugați niște unt tăiat în cubulețe. Se încălzește cuptorul la 180 de grade C (cu ventilator) și se coace timp de 45 – 50 de minute, adăugând încă un strop de supă dacă începe să se usuce deasupra.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre