Pentru a prepara această prăjitură biscoff marmorată aveți nevoie de o listă de ingrediente ceva mai complexă, și de răbdare. Dar, garantăm, merită efortul.
Ingrediente pentru prăjitură biscoff marmorată
Pentru blat: 120 g de sos de mere
– 200g Iaurt fără lapte
– 125g Biscoff tartinabil ( cremă de biscuiți tartinabilă)
– 120g sirop de arțar sau sos de caramel
– 80g pudră proteică cu aromă de biscuiți
– 140g făină simplă fără gluten
– 1 linguriță praf de copt
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
– 20 g de pudră de cacao
– 30g sirop de arțar
Pentru frosting: 120g Iaurt fără lapte
– 30g sirop de arțar
– 40g pudră proteică de biscuiți caramelizați
– 20g pudră de cacao
Toppinguri: biscuiți biscoff zdrobiți
– biscuiți biscoff topiți
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170°C și ungeți și tapetați o formă rotundă de tort cu hârtie de copt. Adăugați sosul de mere, iaurtul, Biscoff și sosul/siropul de caramel într-un bol mare, bateți până la omogenizare. Adăugați proteinele, făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecați până când se combină perfect. Adăugați jumătate din aluat într-un bol separat și adăugați pudra de cacao și siropul de arțar. Amestecați până când se combină.
Adăugați aluatul în forma pregătită, adăugând o lingură din aluatul de ciocolată, apoi o lingură din aluatul simplu (pentru a crea efectul de marmură). Alternați între cele două până când rămâneți fără aluat. Netezește aluatul uniform și pune-l la cuptor pentru a se coace timp de 40mins (sau până când o țepușă iese în mare parte curată).
Pentru a face glazura, adăugați iaurtul, siropul de arțar, proteinele și pudra de cacao într-un castron mediu și bateți până la omogenizare. După ce prăjitura s-a răcit, întindeți glazura deasupra, presărați cu biscuiți biscoff zdrobiți pe margini, apoi tăiați, stropiți cu biscoff și savurați.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook