Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu cremă de vanilie și felii de fructe, e rețetă simplă și de efect

Prăjitură cu cremă de vanilie și felii de fructe, e rețetă simplă și de efect
Cremă de vanilie pe bază de cremă de patiserie combinată cu fructe roșii - cireșe, zmeură, căpșuni sau orice fel de fructe de pădure, iată secretul unei rețete de care nu vă veți mai sătura.

Această rețetă este una „de familie” având în vedere că suma ingredientelor vă oferă posibilitatea de a găti într-o tavă mare, de 36 x 25 cm.

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de vanilie și felii de fructe

500 g de aluat de foitaj cumpărat de la magazin (2 bucăți de 250 g)

Cremă de vanilie: 1,5 l lapte integral

6 gălbenușuri de ou

40 g zahăr cu aromă de vanilie sau 1 lingură de extract de vanilie

200 g zahăr tos sau granulat

180 g amidon de porumb

100 g unt sau margarină

500 ml smântână dublă

Partea de fructe: 400 g cireșe congelate sau orice alt tip de fructe de pădure

100 g zahăr

30 g amidon de porumb

100 ml apă

zahăr pudră pentru presărare

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darko Debić (@samo_jedan_griz)

Mod de preparare

Se întind fiecare dintre cele două bucăți de aluat de foitaj în pătrate de 40 x 28 cm. Se transferă câte un aluat rulat în forma de copt și se înțeapă cu furculița înainte de coacere. Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 C aproximativ 15 minute, până când capătă o culoare aurie închisă. Se repetă procesul de coacere cu o a doua foaie de foitaj.

Între timp, pregătiți crema de vanilie. Puneți gălbenușurile de ou și zahărul în castron și amestecați timp de 1 minut. Adăugați 200 ml de lapte, amidonul de porumb și extractul de vanilie și amestecați încă un minut. Puneți restul de 300 ml de lapte în oală și aduceți la fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă amestecul de gălbenușuri de ou și se amestecă.

Puneți din nou la foc mic și gătiți timp de câteva minute amestecând constant până când se îngroașă. Se transferă în bolul de amestecare, se acoperă cu folie alimentară și se pune deoparte până când se răcește complet la temperatura camerei. Scoateți untul din frigider, tăiați-l în cuburi și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugați untul în cremă și amestecați timp de câteva minute. Adăugați smântâna dublă în amestec treptat.

Pentru a pregăti stratul de fructe, puneți fructele și zahărul în vas împreună cu jumătate din apă (50 ml). Se aduce la fierbere. Se amestecă restul de apă (50ml) cu amidonul de porumb. Apoi se combină cele două și se fierbe totul, mestecând, timp de două minute. Puneți deoparte până se răcește.

Asamblare

Puneți prima foaie de patiserie coaptă în forma adâncă de copt. Puneți jumătate din crema de vanilie pe foaia de patiserie. Puneți apoi crema de fructe. Puneți crema de vanilie rămasă deasupra cremei de fructe și a doua foaie de aluat deasupra. Se răcește pentru câteva ore și se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre