Această rețetă este una „de familie” având în vedere că suma ingredientelor vă oferă posibilitatea de a găti într-o tavă mare, de 36 x 25 cm.
Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de vanilie și felii de fructe
500 g de aluat de foitaj cumpărat de la magazin (2 bucăți de 250 g)
Cremă de vanilie: 1,5 l lapte integral
6 gălbenușuri de ou
40 g zahăr cu aromă de vanilie sau 1 lingură de extract de vanilie
200 g zahăr tos sau granulat
180 g amidon de porumb
100 g unt sau margarină
500 ml smântână dublă
Partea de fructe: 400 g cireșe congelate sau orice alt tip de fructe de pădure
100 g zahăr
30 g amidon de porumb
100 ml apă
zahăr pudră pentru presărare
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se întind fiecare dintre cele două bucăți de aluat de foitaj în pătrate de 40 x 28 cm. Se transferă câte un aluat rulat în forma de copt și se înțeapă cu furculița înainte de coacere. Se coace în cuptorul preîncălzit la 220 C aproximativ 15 minute, până când capătă o culoare aurie închisă. Se repetă procesul de coacere cu o a doua foaie de foitaj.
Între timp, pregătiți crema de vanilie. Puneți gălbenușurile de ou și zahărul în castron și amestecați timp de 1 minut. Adăugați 200 ml de lapte, amidonul de porumb și extractul de vanilie și amestecați încă un minut. Puneți restul de 300 ml de lapte în oală și aduceți la fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă amestecul de gălbenușuri de ou și se amestecă.
Puneți din nou la foc mic și gătiți timp de câteva minute amestecând constant până când se îngroașă. Se transferă în bolul de amestecare, se acoperă cu folie alimentară și se pune deoparte până când se răcește complet la temperatura camerei. Scoateți untul din frigider, tăiați-l în cuburi și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei. Adăugați untul în cremă și amestecați timp de câteva minute. Adăugați smântâna dublă în amestec treptat.
Pentru a pregăti stratul de fructe, puneți fructele și zahărul în vas împreună cu jumătate din apă (50 ml). Se aduce la fierbere. Se amestecă restul de apă (50ml) cu amidonul de porumb. Apoi se combină cele două și se fierbe totul, mestecând, timp de două minute. Puneți deoparte până se răcește.
Asamblare
Puneți prima foaie de patiserie coaptă în forma adâncă de copt. Puneți jumătate din crema de vanilie pe foaia de patiserie. Puneți apoi crema de fructe. Puneți crema de vanilie rămasă deasupra cremei de fructe și a doua foaie de aluat deasupra. Se răcește pentru câteva ore și se pudrează cu zahăr pudră înainte de servire.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook