Tort sfărâmat cu budincă de vanilie

Tort sfărâmat cu budincă de vanilie
Crema de vanilie și biscuiții merg întotdeauna împreună, nu-i așa? Dacă simțiți la fel, ar trebui să încercați acest tort.

Acest desert, tort sfărâmat cu budincă de vanilie este foarte gustos și delicat în egală măsură. Nu este deloc complicat să îl preparați. Vanilia este una din preferatele tuturor, iar în această prăjitură aroma sa va fi una delicioasă. În plus, veți vedea, tortul vă va încânta, înainte de toate, privirea. Combinația cromatică în tonuri de galben e o adevărată bucurie.

Ingrediente pentru tort sfărâmat cu budincă de vanilie

Pentru aluat: 130 de grame de făină

60 g unt, moale

1/2 praf de sare

1 linguriță extract de vanilie

40 de grame de zahăr

1 ou

Pentru cremă: 1 pachet praf de budincă de vanilie

250 ml lapte

2 linguri de zahăr

1 plic de zahăr de bourbon vanilat

1/2 praf de sare

1 ou

Pentru fărâmituri (crumble): 150 de grame de făină

100 g unt, rece

50 de grame de zahăr

Cum se prepară tortul sfărâmat cu budincă de vanilie

Puneți toate ingredientele pentru aluat într-un vas și frământați energic. Puteți folosi un robot de bucătărie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, acoperiți vasul și lăsați-l la rece timp de 30 de minute.

Între timp, gătiți budinca conform prospectului, însă folosiți doar jumătate din lapte, adică 250 ml, și lăsați-o să se răcească. (de obicei, praful de budincă se prepară folosind 500 ml de lapte. Aici veți folosi jumătate, pentru a obține un gust mai concentrat și o textură mai tare.) Bateți oul în budinca ușor răcită. Amestecați energic, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

După ce ați pregătit și budinca, preîncălziți cuptorul la 180°C. Frământăm din nou puțin aluatul răcit și îl presăm într-o tava ( preferabil una de silicon) cu diametrul de 20 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt (cu margine). Se toarnă amestecul de budincă deasupra aluatului și se întinde uniform.

Amestecați toate ingredientele pentru aluatul crumble și frământați bine cu mâinile. Împrăștiați fărâmiturile de aluat crumble peste amestecul de budincă.

În final coaceți prăjitura pentru aproximativ 30 de minute (până când fărâmiturile de aluat de deasupra devin de culoare maro auriu) apoi lăsați tortul să se răcească complet. De preferat peste noapte.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre