Simona Ionescu / Redactor Șef

Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor

Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor
Perfectă pentru a răsfăța papilele celor dragi la o masă bogată de toamnă, această rețetă de Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor nu e nici pe departe așa complicat de preparat cum am putea crede la prima vedere.

Atât de rumenă și aromată, într-un decor spectaculos și îmbietor de toamnă, nu poate fi decât o nebunie-n farfurie această friptură de rață, caramelizată cu cafea și înmiresmată cu mere și gutui coapte. Prepararea nu e complicată deloc.

Ingrediente

1 rață întreagă, sare, piper, 150 g zahăr, 100 g unt, 2 linguri smântână, 2 cești cafea espresso, 5 – 6 mere, 5 – 6 pere, 2 – 3 gutui, zahăr brun, 100 g arahide, 100 g biscuiți

Preparare Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor

Se spală gutuile, perele și merele și se feliază grosier. Rața se taie pe spate și se întinde într-o bucată, apoi se masează cu puțin unt, se condimentează cu sare și piper și se așază în tavă pe un pat din felii de la jumătate din fructe. Se dă la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute, la 180 de grade.

Între timp, se prepară caramelul cu cafea. Se caramelizează zahărul, se adaugă 75 – 80 g unt, apoi se toarnă, treptat, smântâna amestecată cu cafeaua espresso. Se amestecă intens până se obține un sos caramel omogen.

Se scoate rața de la cuptor după expirarea timpului și se unge cu sosul caramel. Se mai lasă la cuptor 10 – 20 de minute, până se rumenește frumos. Restul feliilor de fructe se trag la tigaie în puțin unt, presărate cu zahăr. Se adaugă peste ele biscuiții măcinați și arahidele, de asemenea, măcinate.

Se servește delicioasa rață glazurată cu caramel și cafea, alături de fructele caramelizate și presărate cu crumble de biscuiți și arahide.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce fiică talentată are Ilie Năstase! La 17 ani, are prima expoziție

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre