Am vrea să spunem că sunt ca la mama acasă acești Ravioli cu sos de usturoi și pătrunjel. Iar mama nu trebuie să fier musai italiancă. Un soi de ravioli românești se prepară în mod tradițional în zona Clujului.
Ingrediente pentru Ravioli de casă cu sos de usturoi și pătrunjel
8 ouă
800 g făină albă
400 g carne tocată, de vită
400 ml smântână lichidă de gătit
1 legătură de pătrunjel
1 caserolă de busuioc proaspăt
200 g parmezan
Sare
piper
1 căpățână de usturoi
1 ceapă
vin alb
ulei de măsline
Mod de preparare
Se prepară un aluat pentru ravioli prin amestecarea ouălor cu făina, sare, piper și ulei de măsline, care se adaugă la final, atât cât să iasă aluatul ferm.
Se încinge puțin ulei, apoi se călește ceapa tocată și se adaugă carnea. Se amestecă până când carnea este pătrunsă și se asezonează cu sare și piper.
Se lasă să se tempereze, apoi se întinde aluatul, se taie în pătrățele care se umplu cu carne și li se dă forma de ravioli. Se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață.
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, pătrunjelul se toacă mărunt. Se fierbe vinul alb până se reduce, se adaugă usturoiul și pătrunjelul, apoi smântâna. Se fierbe sosul pentru 2-3 clocote și se asezonează cu sare. Raviolii se vor amesteca cu sosul, apoi se așază în farfurii și se decorează cu frunze de busuioc.
Sursa: Chefi la cuțite
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook