Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celor mai buni biscuiți grecești cu unt, pentru sărbătoarea Crăciunului. Se topesc în gură. Foto

Rețeta celor mai buni biscuiți grecești cu unt, pentru sărbătoarea Crăciunului. Se topesc în gură. Foto
Un Crăciun fericit înseamnă să aveți pe masă celebrii kourabiedes. E vorba de delicioșii biscuiți grecești cu unt, migdale și apă de trandafiri. Iată rețeta care va da gata toți invitații.

Aroma incredibilă a biscuiților grecești de Crăciun nu va fi uitată, iar rețeta este pe placul gospodinelor. În mod tradițional, kourabiedes sunt servite în timpul Crăciunului ca parte a unui platou grecesc din care nu lipsește celebra Vasilopita.

Trucuri pentru cei mai gustoși biscuiți grecești de Crăciun

Pentru a pregăti cei mai buni biscuiți grecești pentru Crăciun aveți nevoie de câteva trucuri. Dați-le forma potrivită pentru a preveni aplatizarea lor la coacere, coaceți exact cât trebuie pentru a nu se usca.

Folosiți unt nesărat de cea mai bună calitate, pentru că la acest preparat untul este unul dintre cele mai importante ingrediente. Aveți grijă să folosiți untul cât mai repede, din frigider și să îl manipulați cât mai puțin posibil. De asemenea, asigurați-vă că nucile prăjite s-au răcit complet înainte de a le adăuga la amestec.

Variante de biscuiți grecești pentru Crăciun

Rețeta celor mai buni biscuiți grecești cu unt, pentru sărbătoarea Crăciunului. Se topesc în gură. Foto
Biscuiții grecești cu unt pentru Crăciun, curcubeu pe cerul gurii

Dacă sunt încă fierbinți, vor face ca untul din biscuiții dvs. greci cu migdale să se topească! Dacă observați că aluatul se încălzește și se topește în mâini, puneți în frigider pentru 15-20 de minute, până se întărește. Există multe variante la rețeta tradițională de Kourabiedes pe care le puteți încerca.

Puteți să le acoperiți cu fistic, caz în care veți putea să combinați fisticul cu coajă de lămâie și câteva linguri de coniac.

Biscuiții se pot pregăti înainte de Crăciun, important este să acoperiți preparatul cu folie alimentară și să păstrați în recipiente etanșe. În acest fel, vor rezista două săptămâni.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti celebri biscuiți de Crăciun, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 250 g unt făcut din lapte de vacă, rece, 150 g migdale, tocate grosier sau felii de migdale, prăjite, 50 g migdale întregi sau felii de migdale, crude, 75 g zahăr pudră, 1 linguriță cu apă de trandafiri, ½ linguriță cu extract de vanilie. Apa de trandafiri se găsește la farmacie sau magazine cu produse bio. 

Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu praf de copt, un vârf de cuțit de sare, 400 g făină, mult zahăr pudră pentru pudrare.

Mod de preparare

Rețeta celor mai buni biscuiți grecești cu unt, pentru sărbătoarea Crăciunului. Se topesc în gură. Foto
Biscuițiin grecești cu unt pentru Crăciun, un deliciu pentru familie și invitați

Preîncălziți cuptorul la 200 grade și începeți prin a prăji migdalele. Puneți migdalele tocate grosier pe o tavă de copt și stropiți-le cu puțină apă. Se lasă în cuptor în jur de opt minute, având grijă să nu se ardă. Se lasă deoparte sau se pun la frigider să se răcească.

Într-un blender, adăugați migdalele crude sau fisticul și mixați, până se transformă în pudră. Se lasă deoparte. Într-un robot de bucătărie, adăugați untul rece și zahărul și amestecați timp de aproximativ 10 secunde, până când untul se „rupe” și este complet dizolvat.

Atenție! Untul nu trebuie să se încălzească

Se adaugă migdalele pudră, un vârf de cuțit de sare, apa de trandafiri și extractul de vanilie și se amestecă timp de 10-20 de secunde, până se combină. La sfârșit, se adaugă praful de copt și făina și se amestecă din nou timp de 10-15 secunde.

Puneți amestecul într-un bol mare și adăugați migdalele prăjite,  amestecând ușor cu mâinile. Pentru ca biscuiții grecești să rămână pufoase, este important ca untul să nu se încălzească și să se topească.

Așadar, așteptați un timp ca migdalele prăjite să se răcească, înainte de a le adăuga la amestecul de unt. Rulați 1 lingură (aproximativ 30 g) de aluat într-o bilă, așezați-o pe tava de copt și apăsați cu degetul în mijloc, pentru a forma o mică gropiță.

La final, stropiți kourabiedele cu apă de trandafiri și cerneți cu zahăr pudră

Se continuă cu restul de aluat. Se pune la frigider timp de 5 minute până când se pregătește următoarea tavă. Introduceți la cuptor și lăsați pentru 15-20 de minute, până când preparatul are o nuanță aurie foarte slabă.

Aveți grijă să nu le coaceți prea mult. Lăsați kourabiedele deoparte să se răcească pentru o vreme. Dacă încercați să le ridicați, în timp ce sunt încă calde, se vor rupe! Stropiți kourabiedele cu apă de trandafiri și cerneți cu zahăr pudră.

Sursă foto: www.mygreekdish.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri