Simona Ionescu / Redactor Șef

Salamul de biscuiți, cel mai iubit dulce al copilăriei. Rețeta preferată a celor mici și mari

Salamul de biscuiți, cel mai iubit dulce al copilăriei. Rețeta preferată a celor mici și mari
Îi face fericiți pe cei mici, dar și pe cei mari și rămâne cel mai unul dintre cele mai populare deserturi românești. Rețeta e simplă, dar mereu la înălțime.

Când vă e poftă de ceva 100% autentic românesc, pregătiți un delicios salam de biscuiți, după o rețetă simplă și foarte gustoasă.

Mod de preparare

Pentru un salam de biscuiți cum doar în copilărie mai găsiți, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g biscuiți simpli (populari), 100 g unt, 150 ml lapte sau apă, 3 linguri cu zahăr, 4 linguri cu pudră de cacao, 2 bucăți de rahat, sau mai mult după cum vă poftește inima.

Vă mai sunt necesare 100 g nuci, 3-4 curmale, 50 stafide, 3 linguri cu rom, 2 pliculețe cu zahar vanilat și fulgi de cocos pentru ornat.

Mod de preparare

Salam de biscuiți, dulcele copilăriei

Pentru început, puneți pentru puțin timp la cuptor biscuiții și nucile. Zdrobiți bine și puneți într-un castron mai mare. Luați un alt vas și puneți stafidele în trei linguri cu rom pentru a se hidrata. Tăiați curmalele și rahatul în bucăți mai mari și puneți peste nuci și biscuiți.

Se pune apoi laptele și zahărul pe foc, până atinge punctul de fierbere și se adaugă untul în bucățele, amestecând bine să se topească. Adăugați și pudra de cacao, zahărul vanilat și amestecați foarte bine până când produsul se va omogeniza.

Salamul de biscuiți de lasă la frigider pentru câteva ore

Adăugați în castron și stafidele și romul și turnați totul peste sosul de cacao, amestecând foarte bine, pentru ca biscuiții să nu se sfărâme. Întindeți o folie alimentară, turnați preparatul sub formă de sul și rulați strâns.

Se introduce la frigider pentru cinci ore. Scoateți apoi din folie și puneți și fulgii de cocos. Salamul de biscuiți e atât de gustos, încât veți repeta rețeta ori de câte ori vreți să savurați un desert delicios.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre