Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă covrigi cu sare ușor de făcut

Rețetă covrigi cu sare ușor de făcut
Crocanți la exterior, dar moi în interior, aromați de la semințele de susan. Mirosul de covrigi calzi, proaspeți scoși din cuptor, înnebunește pe toată lumea.

Rețetă covrigi cu sare ușor de făcut. Rețeta aceasta de covrigi este fără zahăr și alți aditivi care se găsesc în covrigii pe care îi găsiți în covrigării. Această rețetă este pentru 4 covrigi.

Ingrediente

Pentru aluatul de covrigi aveți nevoie de:

-250 g de făină albă noi am folosit 650

-150 ml apă

-5 g drojdie uscată

-1/2 linguriță sare

Pentru fiert covrigii aveți nevoie de:

-1 l Apă

-15 g bicarbonat de sodiu

-sare de mare grunjoasă

-susan

Mod de preparare

Primul pas este să dizolvăm drojdia în apă, după care o lăsăm 5 minute să se activeze. Apoi turnăm apa cu drojdia dizolvată peste făină și amestecăm bine. După ce am omogenizat puțin aluatul, adăugăm și sarea.

Frământăm aluatul timp de 10 minute, până nu mai este deloc lipicios și devine elastic. Eu am adăugat și puțin ulei de măsline la început fiindcă altfel mi se lipea de mâini. După ce terminăm de frământat îl lăsăm la dospit pentru 45 de minute.

Între timp punem apa la fiert, iar când a început să fiarbă adăugăm bicarbonatul de sodiu. Fierbem covrigii pe rând timp de 1 minut fiecare.

După ce i-am fiert îi scotem cu o paletă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi presărăm cu sare și susan și îi coacem timp de 12 minute la foc maxim la cuptorul cu gaz. Sau, în mod ideal la 290° până ce se rumenesc.

Covrigii noștri cu sare și susan sunt gata și au un gust extraordinar! Musai să încercați și voi rețeta noastră! Singurul defect al rețetei este că ies doar 4 covrigi și riscați să vă bateți pe ei! Spor la treabă și poftă bună! 

Sursă: bucatarianoastra.ro

Marele actor Valentin Uritescu e în stare gravă. Soția face mărturisiri șocante: „Sunt zile în care nu poate vorbi”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre