Ingrediente pentru pâine cu mere și scorțișoară
Pentru aluat: 1½ linguriță și jumătate de făină de in
4½ linguri de apă
180 g (aproximativ 1½ cești) făină integrală de grâu
4 ½ linguri de amidon de porumb
1 ½ linguriță de praf de copt
¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
6 linguri de marmeladă de mere
6 linguri de sirop de arțar
4 linguri de ulei de nucă de cocos
1½ linguriță de zahăr din nucă de cocos
½ lingură de oțet de cidru de mere
1 linguriță de extract de vanilie
un vârf de cuțit de sare de mare
Pentru umplutură: ½ cană de nuci, zdrobite
½ cană plus 3 linguri de unt de mere
¾ cană de mere tăiate cubulețe
2 linguri de zahăr din nucă de cocos
1 linguriță de scorțișoară măcinată
Un vârf de cuțit de sare de mare
View this post on Instagram
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Tapetați o tavă de pâine cu hârtie pergament. Într-un bol mic, bateți împreună făina de in și apa. Lăsați să stea timp de 5min până când amestecul se îngroașă. Într-un castron mare, cerneți împreună făina, amidonul , praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Într-un alt bol, bateți împreună untul de mere, siropul de arțar, uleiul de nucă de cocos, zahărul din nucă de cocos, oțetul de cidru de mere, extractul de vanilie și sarea. Adăugați amestecul de unt de mere în făină și încorporați.
Se toarnă jumătate din aluat în tavă și se aplatizează suprafața. Așezați nucile într-un singur strat. Se pune cu lingura ½ cană de marmeladă de mere și se întinde uniform peste nuci. Așezați merele tăiate în cuburi într-un singur strat peste marmelada de mere. Bateți împreună zahărul din nucă de cocos, scorțișoara și sarea și presărați peste mere. Se pune cu lingura aluatul rămas peste zahăr și se aplatizează suprafața. Turnați 3 linguri de marmeladă de mere în mod împrăștiat pe suprafața prăjiturii și folosiți un cuțit pentru a amesteca ușor.
Coaceți pâinea cu mere și scorțișoară la 180 de grade C timp de 35 – 40 minute până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească. Se taie în felii și se savurează.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook