Rețetă. Întâmpină toamna cu un desert magic: Tortul răsturnat cu mere și miere

Rețetă. Întâmpină toamna cu un desert magic: Tortul răsturnat cu mere și miere
Aceasta este una din cele mai simple prăjituri care pot fi preparate acasă. Bonus – arată spectaculos.

Ingrediente pentru prăjitură răsturnată cu mere și miere

3 mere Honeycrisp curățate de coajă și tăiate în 8 felii fiecare

¾ cană de zahăr granulat (150g)

8 uncii de unt nesărat (2 bețe)

1 ceașcă de miere, plus mai mult pentru garnitură (opțional)

¾ cană de lapte bătut

2 ouă mari

½ cană de zahăr brun închis (100 g)

1 linguriță de extract de vanilie

2 căni de făină de toate tipurile (270g)

2 lingurițe de sare

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 linguriță de nucșoară proaspăt rasă

½ linguriță de praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Frișcă bătută, pentru decorare (opțional)

Spray de gătit antiaderent pentru ungere

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jake Cohen (@jakecohen)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de tort rotundă cu hârtie pergament tăiată cât să se potrivească și ungeți-o cu spray de gătit. Tapetați fundul tăvii pregătite cu felii de mere, aranjându-le în cercuri concentrice, apoi înghesuiți orice felie rămasă în centru.

Într-o cratiță medie, combinați zahărul granulat cu 3 linguri de apă. Se gătește la foc mediu-mare, scuturând cratița la nevoie, până când se formează un caramel de culoarea chihlimbarului, între 6 și 8 minute. Turnați imediat caramelul peste mere, într-un strat uniform.

Într-o altă cratiță medie, topiți untul la foc mediu. Gătiți, amestecând continuu, până când se rumenește și are aromă de nucă, 6-8 minute. Turnați untul topit într-un castron mare termorezistent și lăsați să se răcească ușor, apoi amestecați mierea, laptele bătut, ouăle, zahărul brun și vanilia până la omogenizare.

Într-un castron mediu, bateți împreună făina, sarea, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu pentru a le combina. Adăugați ingredientele uscate la cele umede și amestecați până când sunt încorporate. Turnați aluatul peste merele acoperite cu caramel. Coaceți timp de 1 oră până la 1 oră și 10 minute, până când partea de sus este aurie și o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Lăsați să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi treceți un cuțit de bucătărie pe marginea prăjiturii. Așezați o farfurie peste tava de tort și răsturnați-le împreună, apoi ridicați tava și îndepărtați pergamentul. Lăsați prăjitura să se răcească puțin, apoi serviți-o caldă. Se acoperă cu frișcă și se stropește cu miere, dacă se dorește.

Sursa: Instagram