Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă. Întâmpină toamna cu un desert magic: Tortul răsturnat cu mere și miere

Rețetă. Întâmpină toamna cu un desert magic: Tortul răsturnat cu mere și miere
Aceasta este una din cele mai simple prăjituri care pot fi preparate acasă. Bonus – arată spectaculos.

Ingrediente pentru prăjitură răsturnată cu mere și miere

3 mere Honeycrisp curățate de coajă și tăiate în 8 felii fiecare

¾ cană de zahăr granulat (150g)

8 uncii de unt nesărat (2 bețe)

1 ceașcă de miere, plus mai mult pentru garnitură (opțional)

¾ cană de lapte bătut

2 ouă mari

½ cană de zahăr brun închis (100 g)

1 linguriță de extract de vanilie

2 căni de făină de toate tipurile (270g)

2 lingurițe de sare

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 linguriță de nucșoară proaspăt rasă

½ linguriță de praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Frișcă bătută, pentru decorare (opțional)

Spray de gătit antiaderent pentru ungere

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jake Cohen (@jakecohen)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de tort rotundă cu hârtie pergament tăiată cât să se potrivească și ungeți-o cu spray de gătit. Tapetați fundul tăvii pregătite cu felii de mere, aranjându-le în cercuri concentrice, apoi înghesuiți orice felie rămasă în centru.

Într-o cratiță medie, combinați zahărul granulat cu 3 linguri de apă. Se gătește la foc mediu-mare, scuturând cratița la nevoie, până când se formează un caramel de culoarea chihlimbarului, între 6 și 8 minute. Turnați imediat caramelul peste mere, într-un strat uniform.

Într-o altă cratiță medie, topiți untul la foc mediu. Gătiți, amestecând continuu, până când se rumenește și are aromă de nucă, 6-8 minute. Turnați untul topit într-un castron mare termorezistent și lăsați să se răcească ușor, apoi amestecați mierea, laptele bătut, ouăle, zahărul brun și vanilia până la omogenizare.

Într-un castron mediu, bateți împreună făina, sarea, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu pentru a le combina. Adăugați ingredientele uscate la cele umede și amestecați până când sunt încorporate. Turnați aluatul peste merele acoperite cu caramel. Coaceți timp de 1 oră până la 1 oră și 10 minute, până când partea de sus este aurie și o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Lăsați să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi treceți un cuțit de bucătărie pe marginea prăjiturii. Așezați o farfurie peste tava de tort și răsturnați-le împreună, apoi ridicați tava și îndepărtați pergamentul. Lăsați prăjitura să se răcească puțin, apoi serviți-o caldă. Se acoperă cu frișcă și se stropește cu miere, dacă se dorește.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre