Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcerea nevinovată: Prăjitură cu lămâie și afine

Plăcerea nevinovată: Prăjitură cu lămâie și afine
Această trată delicioasă cu lămâie și afine vă va bucura simțurile. E ideală pentru weekend, dar nu numai.

Ingrediente pentru prăjitură cu lămâie și afine

1/2 cană de unt (110g)

1/2 cană de ulei de cocos ( 110 g)

1 1/4 cană de zahăr granulat (275 g)

3 ouă

1 lingură de coajă de lămâie

1/4 cană suc de lămâie (60 ml)

Extract de vanilie și lămâie

3 căni de făină (390 g)

2 lingurițe de praf de copt

Un vârf de cuțit de sare

1 cană de lapte bătut

2 1/4 cană de afine proaspete

Pentru glazura de afine: 2 căni de zahăr pudră

2-3 linguri de suc de afine (de la 1/2 cană de afine)

Extract de lămâie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betül (@turkuazkitchen)

Mod de preparare

Într-un castron mediu, adăugați afinele și 1 lingură de făină și amestecați bine pentru a le combina. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă cu diametrul de 20 cm. Într-un bol mediu, bateți împreună ingredientele uscate (restul de făină, sarea și praful de copt) până când se combină bine. Într-un castron mare, adăugați untul la temperatura camerei, uleiul de nucă de cocos și zahărul și amestecați până când devine cremos, ușor și pufos.

Adăugați ouăle unul câte unul și amestecați până când se combină. Adăugați vanilia, extractul de lămâie, sucul de lămâie și coaja de lămâie și amestecați bine până când se combină. Adăugați amestecul de făină și laptele bătut la acest amestec și amestecați până când sunt complet combinate. (Adăugați-le încet; adăugați puțin amestec de făină, apoi puțin lapte bătut și repetați). Adăugați afinele pudrate cu făină și, cu ajutorul unei linguri de lemn sau al unei spatule, încorporați-le ușor în aluat.

Turnați aluatul în tava pregătită și adăugați câteva afine proaspete deasupra. Coaceți timp de aproximativ 50 – 60 min. (Nu uitați să faceți testul scobitorii înainte de a scoate prăjitura din cuptor). Scoateți din cuptor și răciți bine. Folosind un mojar, pisați 1/2 cană de afine, iar folosind o strecurătoare, strecurați sucul acestora. Într-un castron mic, amestecați zahărul pudră cu 3 linguri de suc de afine (dacă este prea gros, mai adăugați o lingură de suc până când devine curgător). Se toarnă glazura peste prăjitură și se servește cu ceai sau cafea.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre