Tarte cu caramel sărat și nuci pecan fără coacere

Tarte cu caramel sărat și nuci pecan fără coacere
Acesta este un desert raw vegan perfect pe care îl poți congela, astfel încât să ai un desert delicios oricând dorești.

Pentru a prepara aceste mini-tarte nu aveți nevoie de cuptor, ceea ce simplifică mult lucrul. În schimb,  e nevoie de câteva ingrediente mai speciale, pe care merită efortul să le adunați pentru a vă bucura de savoarea acestui desert cu adevărat special.

Ce sunt nucile pecan

Nucile pecan sunt miezul fructelor unui arbore din specia Hickory, care crește pe teritoriul Americii de Nord și Mexicului. Acestea se găsesc în interiorul unei coji de formă ovală și culoare maronie. Populațiile indigene de pe continentul american au inclus în alimentația lor nucile pecan din cele mai vechi timpuri. Numele, „pecan” provine din limba tribului Algonquins și înseamnă „nucă ce necesită o piatră pentru a fi spartă”.

Ingrediente pentru tarte cu caramel sărat și nuci pecan fără coacere

2,5 căni de nuci pecan

1,5 cană de fulgi de ovăz

1/4 cană de sirop de arțar

1/4 linguriță de sare

1 cană de curmale medjool

1/3 cană de apă

1/2 linguriță de scorțișoară

1/3 linguriță de vanilie

Nucă de cocos deshidratată și nuci pecan pentru topping

Modul de preparare a rețetei

Adăugați ovăzul, 1,5 cană de nuci pecan, siropul de arțar și sarea într-un blender de mare viteză și pulsați până când se formează o făină fină. Adăugați amestecul de crustă în 6 forme de brioșe unse și folosiți mâinile pentru a apăsa pasta, având grijă să formați, în mijloc, o adâncitură, ca o „fântână”.

Apoi, separat, amestecați în blender curmalele, apa, scorțișoara și vanilia până când se omogenizează, apoi adăugați cana de nuci pecan rămasă și mai dați un puls. Nu vreți să blendați puternic, ideea e să rămână în compoziție bucăți crocante de nuci. Adăugați acel caramel cu nuci peste crustă, acoperiți cu niște nucă de cocos deshidratată și încă o nucă pecan proaspătă pentru fantezie. Puneți deserturile în congelator timp de cel puțin 2 ore pentru a se întări și savurați!

Sursa: Instagram