Cea mai gustoasă supă cremă de dovleac dulce. Are un ingredient secret!

Cea mai gustoasă supă cremă de dovleac dulce. Are un ingredient secret!
A venit toamna, s-au copt dovlecii, nu mai aveți nicio scuză să nu încercați să îi descoperiți. Supa cremă de dovleac e un preparate sățios și gustos. Iar stilizat puțin, transformă un meniu dse acasă într-o apariție demnă de stele Michelin.

Dovleacul culce sau plăcintar poate fi folosit și la gătit, nu numai în plăcinte. E savuros și, mai ales, plin de sănătate. Dovleacul este o legumă bogată în vitamine și minerale. În 100 de grame se găsesc 9 mg de vitamina C, 1,06 mg de vitamina E și 7.384 UI de vitamina A. În cantități ridicate se găsesc și potasiul, mai exact 200 de mg la 100 de grame de dovleac, și betacarotenul, care nu doar că îi oferă culoarea portocalie, ci este și un antioxidant puternic.

Dovleacul mai conține săruri minerale (fosfor, calciu, cupru), antioxidanți, fibre, proteine, calciu, magneziu, acid pantotenic și triptofan, tiamină, piridoxina și niacina. În același timp, semințele de dovleac sunt o sursă bogată de magneziu.

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac dulce

– 3 căni de dovleac amestecat (copt mai devreme până se înmoaie)

– 700 ml de bulion (de pui sau de legume)

– 2 cepe mici tocate mărunt

– 2 căței de usturoi tocați mărunt

– 1/2 lingură de ghimbir ras (acesta este ingredientul secret!)

– 1 lingură de pudră de curry

– sare și piper negru după gust

– pâinea ta preferată (prăjită)

– pentru a orna: smântână grea, semințe de dovleac, ulei de măsline și frunze de salvie

Mod de preparare

Se prepară o salată de salată de dovleac și se pune la fiert. Iată cum faceți asta: se încălzește o lingură de ulei într-o oală. Prăjiți ceapa și usturoiul până devin aurii. Adăugați apoi ghimbirul și pudra de curry. Se adaugă pulpa de dovleac tăiată bucăți mai mici, și se amestecă. Se lasă să se gătească, până ce bucățile de dovleac devin mai moi.

Ulterior, se toarnă bulionul. Amestecați apoi totul într-un blender până când ingredientele se omogenizează. Rezultatul va fi o cremă de culoare poroclie. Adăugați sare și piper negru după gust. Se ornează.

Sursa: Instagram