Salată de dovleac prăjit cu quinoa și feta. O nebunie!

Salată de dovleac prăjit cu quinoa și feta. O nebunie!
Această salată de dovleac prăjit este făcută cu quinoa, feta, rucola, nuci și un sos simplu balsamic. Este o salată sățioasă, care poate fi savurată caldă sau rece. Rețeta este vegetariană, fără gluten.

Pentru a realiza această salată de dovleac prăjit cu quinoa și feta recomandarea e să folosiți un dovleac dulce ( plăcintar). Pregătirea dovleacului e cu siguranță partea cea mai laborioasă a acestei rețete. Această salată este menită să fie consumată caldă sau rece. Va rămâne proaspătă, la frigider, aproximativ 1-2 zile într-un recipient închis ermetic.

Ingrediente pentru salată de dovleac prăjit cu quinoa și feta

dovleac dulce

rucola

quinoa

afine uscate

brânză feta

nuci

ulei de măsline

oțet balsamic

lămâie

praf de usturoi

miere

Mod de preparare

Pentru o versiune vegană a acestei rețete – schimbați brânză feta cu o alternativă vegană și folosiți sirop de arțar în loc de miere în dressingul balsamic.

Începeți prin a tăia tulpina de dovleac cu un cuțit foarte bine ascuțit. Apoi, așezați dovleacul în poziție verticală pe capătul său plat (nou). Luați cuțitul și tăiați dovleacul în jumătate pe mijloc (în lungime). Folosiți o lingură pentru a scoate toate semințele. Folosind un curățător de legume, acum puteți decoji pielea dovleacului. Tăiați fiecare jumătate în bucăți groase de aproximativ 2 – 3 centimetri. Dovleacul astfel porționat îl puneți la copt, în cuptor, și-l lăsați până ce prinde culoare.

Quinoa poate fi schimbată cu alte boabe, cum ar fi orezul sălbatic, meiul sau farro. Aceasta se firbe pentru a se hidrata. Puneți două- trei porții de apă la una de quinoa. După fierbere, scurgeți. Merișoarele uscate pot fi schimbate cu stafide, dacă se preferă. Ați putea încerca și semințe de rodie. Nucile pot fi schimbate cu alune, migdale, caju sau nuci pecan. Ori chiar cu semințe de dovleac prăjite.

Într-un bol se amestecă cu rucola, dovleacul. Copt, quinoa, fructele și nucile. Deasupra se prepară un sos balsamic din miere, oțet, praf de usturoi și ulei de măsline. Condimentați cu sare și piper după gust.

Sursa: walderwellness.com