Rețetă de prăjitură delicioasă cu prune. Rezultatul e spectaculos

Prunele nu sunt doar delicioase, ci și extrem de benefice pentru sănătate. Sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamina C și potasiu, susțin digestia, întăresc imunitatea și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Așadar, ce mod mai bun de a le valorifica decât într-un desert pufos, parfumat și ușor crocant la suprafață? Prăjitura cu prune e delicioasă, arată spectaculos și are beneficii pentru sănătate.
Blat (pentru o tavă de 30 x 25 cm)
Crumble
Sos de prune
Pentru blat, bateți ouăle cu zahărul până se spumează. Adăugați laptele, uleiul și amestecați bine. Încorporați apoi făina, praful de copt și vanilia, amestecând cu un tel până obțineți un aluat omogen. Tăiați mărunt sau blendați ușor prunele și adăugați-le în compoziție. Turnați totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Frământați cu degetele untul rece, zahărul și făina până obțineți firimituri mari. Presărați acest crumble peste aluatul din tavă. La final, puteți adăuga fulgi de migdale pentru un plus de textură. Coaceți prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit la 170°C (fără ventilator) timp de 35 – 40 de minute, până trece testul scobitorii.
Între timp, fierbeți prunele pentru sirop tăiate în bucăți cu zahărul și apa timp de 20 – 25 de minute, până se îngroașă. Pasați sosul cu un blender, apoi adăugați uleiul și mai mixați puțin.
După ce prăjitura s-a răcit complet, turnați sosul deasupra, tăiați și serviți. Este un desert delicios pentru o seară cu gust de vacanță.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook