Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de rulouri cu banane. Nu aveți nevoie de cântar

Rețetă de rulouri cu banane. Nu aveți nevoie de cântar
Prăjiturile cu banane sunt preferatele noastre. Iar când aceste fructe exotice sunt acompaniate de o cremă pufoasă, perfecțiunea ajunge în farfurie. Pentru realizarea prăjiturii aveți nevoie de un pahar de 200 ml. Acesta va fi unitatea de măsură.

Ingrediente pentru rulouri cu banane

Blat: -5 ouă

-1 cană de zahăr granulat

-1 cană de făină

-Jumătate de amidon de sticlă de apă

-3 linguri de apă fierbinte

-3 linguri de ulei

-1 pachet de vanilie

-1 linguriță de praf de copt

Cremă: -2 linguri de făină

-2 linguri de zahăr

-2 linguri de amidon

-2 linguri de smântână crudă (nu trebuie să o folosești neapărat)

-2 căni de lapte

-1 gălbenuș de ou

-1 pachet de vanilie

-2 linguri de pudră de frișcă bătută

Umplutură: -2 banane

Mod de preparare

Mai întâi pregătim crema. Luăm toate ingredientele, cu excepția vaniliei și a frișcăi, într-un bol și le batem. Strecurăm apoi cu ajutorul unei strecurători și punem amestecul într-un vas, pe foc. Se amestecă în mod constant până când dă în clocot. După ce a fiert, adăugăm vanilie în ea. Crema noastră este gata (se depozitează la frigider într-un castron, acoperită cu folie alimentară). După ce se răcește, se adaugă două linguri de frișcă și se bate.

Între timp se prepară blatul de tort. Separați gălbenușurile și albușurile de ou în boluri separate. Se bat gălbenușurile de ou și zahărul până devin spumă. Adăugăm apa fierbinte, uleiul vegetal și ingredientele uscate pe care le cernem de cel puțin două ori și le batem. Apoi adăugăm încet albușul de ou, bătut spumă tare în prealabil, în amestecul de gălbenușuri și amestecăm.

Se toarnă blatul uniform într-o taăa de copt tapetată cu hârtie și se coace în cuptor la 180 de grade timp de 10 – 15 minute. Cât timp prăjitura este caldă, o rulăm și punem o cârpă subțire pe ea și o lăsăm 1 – 2 minute așa, să prindă formă. Apoi deschidem rulada și întindem crema peste tot. Pe una din laturi se pun bananele, tăiate sau întregi, după preferințe, apoi, în jurul lor, se rulează prăjitura. Se lasă la frigider rulada timp de 2 ore înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre