Celebra tartă Tatin, inventată din greșeală de două surori din Franța, face valuri în continuare. Aceasta e o prăjitură răsturnată care, de-a lungul timpului a primit o sumedenie de variante. Dacă rețeta originală se prepară cu mere, au apărut variante cu toate fructele existente. Dar și rețete care, pe lângă fructe, completează bunătatea de desert cu nuci și condimente.
După ce v-am prezentat rețete variate de tarte Tatin cu mere, pere, piersici sau prune, iată și varianta cu banane. Această rețetă conține și nuci, iar rezultatul este cu adevărat senzațional.
Ingrediente pentru prăjitură cu banane cu susul în jos
2 banane
2 ouă
2 linguri de zahăr,
4 linguri de făină,
Jumătate de ceașcă de ulei
O ceașcă de nuci, mărunțite
Pentru caramel: 200 g de zahăr
60g unt, la temperatura camerei și tăiat în cuburi
1/3 cană de smântână, la temperatura camerei
View this post on Instagram
Mod de preparare
Pregătiți o tavă de copt, tapetând-o cu hârtie specială, unsă cu unt. Tăiați bananele în felii longitudinale și așezați-le în tavă. Apoi pregătiți caramelul. Adăugați zahărul într-o oală de sos și puneți-o la foc mediu-mare. Adăugați 1 lingură de apă și amestecați până când obțineți consistența dorită. Lăsați acest lucru să se topească încet și să se caramelizeze, zahărul va începe să devină de un chihlimbar frumos. Când aveți consistență și culoare, luați-l de pe foc și adăugați treptat smântâna. Puneți din nou pe foc acum la mediu și gătiți. Luați de pe foc și adăugați untul. Turnați acest amestec direct peste banane.
Separat preparați un pandișpan, ca de chec, folosind ingredientele menționate. La final, adăugați nucile. Aluatul astfel rezultat se pune peste caramel. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când o scobitoare introdusă va ieși curată. După ce e gata, așteptați să se răcească, apoi răsturnați pe un platou.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook