Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de tartă nugat, o prăjitură care îi va fermeca pe copii, iar părinții își vor aminti de copilărie

Rețetă de tartă nugat, o prăjitură care îi va fermeca pe copii, iar părinții își vor aminti de copilărie
Nugatul este un dulce din cele care pun accentul pe zahărul procesat și vă invităm să îl descoperiți într-o combinație selectă, numai bună pentru un desert delicios.

Pentru generațiile mai vechi, dulcele suprem, duminica erau bomboanele de zahăr ars pe care fiecare mamă sau bunică știau să le prepare. Unele erau pline de fantezie și le înfigeau și o scobitoare, altele adăugau și nuci în compoziție.  Inspirați de gustul târgurilor copilăriei unor alte generații, azi prezentăm această rețetă de tartă nugat care vă va încânta nevoia de dulce.

Ingrediente pentru rețeta de tartă nugat cu diametrul de 16

Blat: Unt 66 g

Zahăr pudră 41 g

Pudră de migdale 13 g

Sare 0,33 g

Pudră de vanilie 0,33 g

Ouă 25 g

Făină 110 g

Caramel cremos: 1/4 foaie de gelatină

30 g zahăr

35 g smântână simplă

20g unt semisărat

75g cremă mascarpone

Nuga de caramel:  1 bucată de gelatină

100 g de zahăr

20 g de apă

35 g de unt

45 g  cremă mascarpone

30 g migdale prăjite tocate sau praline etc.

Mod de preparare

Amestecați ingredientele pentru blat, puneți aluatul într-o tavă de copt, înțepați-o și coaceți până devine arămie. Între timp, puteți prepara celelalte.

Caramelul cremos se va prepara după ce crusta tartei este gata. Topiți zahărul la foc mediu – mic, până devine auriu, apoi dați deoparte și adăugați untul. Când acesta s-a încorporat în zahăr, adăugați smântână, adăugați gelatina. Lăsați câteva minute să se răcească și încorporați și crema mascarpone. Turnați crema de caramel în baza gătită, puneți deoparte în congelator până se întărește, astfel încât să puteți turna restul deasupra fără să se amestece straturile între ele.

Separat, preparați un caramel cu apa și zahărul. Când s-a topit zahărul, se degresează cu untul, apoi se adaugă gelatina, crema mascarpone și migdalele. Acest strat se toarnă peste tartă. Lăsați tarta nugat să se răcească timp de minim o oră în frigider și aveți grijă, pentru un gust optim, să scoateți tarta din frigider cu 10 minute înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre