Ingrediente pentru Tiramisu cu lămâi confiate și limoncello
Lămâi confiate: 4 lămâi galbene ( bio)
25 cl de apă
250 g de zahăr
Crema de mascarpone: 2 lămâi
400g de mascarpone
25 cl de smântână lichidă
4 gălbenușuri de ou
70 g de zahăr
5 cl de limoncello
Aproximativ 20 de pișcoturi
View this post on Instagram
Mod de preparare
Începeți cu lămâile confiate. Tăiați cele 4 lămâi în felii subțiri și încălziți o cratiță cu apă clocotită. Scufundați lămâile în apa clocotită timp de 1 minut și scurgeți-le. Încălziți zahărul și apa într-o cratiță până la fierbere. Adăugați feliile de lămâie și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Scurgeți-le, lăsați-le să se răcească și tăiați-le mărunt. Păstrați siropul.
Se curăță lămâia de coajă și se adaugă coaja la zahăr. Se masează cu degetele pentru ca aromele de lămâie să se infuzeze mai repede. Într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou și amestecul de zahăr / zeamă. Bateți până când amestecul devine alb. Adăugați mascarpone, o porție de limoncello și bateți până la omogenizare. Bateți frișca lichidă până obțineți o cremă tare (aceasta este textura de dinaintea frișcăi, mai puțin fermă). Îndoiți ușor frișca în amestecul de mascarpone. Dați deoparte. Pregătiți sucul de scufundare a biscuiților amestecând sucul de la cele 2 lămâi, 2 linguri de sirop de la gătitul lămâilor conservate și o porție de limoncello (ajustați în funcție de gustul dumneavoastră).
Înmuiați biscuiții de tiramisu în acest amestec și așezați-i pe fundul formei. Se toarnă crema de mascarpone și se întinde cu o spatulă. Se presară lămâile confiate tăiate mărunt. Repetați operațiunea: puneți un al doilea strat de biscuiți, apoi crema, apoi lămâile conservate. Adăugați un ultim strat de biscuiți și apoi crema. Se netezește cu ajutorul unei spatule. Se lasă să se odihnească în frigider cel puțin 4 ore sau, în cel mai bun caz, peste noapte. Se decorează cu felii de lămâie, coajă și este gata!
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook