Rețeta care face furori de mai bine de un an: tort cu unt de lămâie. E printre cele mai căutate

Rețeta care face furori de mai bine de un an: tort cu unt de lămâie. E printre cele mai căutate
Cine își mai amintește de această rețetă care a făcut furori vara trecută? Dacă nu vă amintiți, v-o reamintim noi.

Tortul cu unt de lămâie este o rețetă cu adevărat desprinsă din poveștile cu îngerași. Este pufoasă, moale, onctuoasă, cumva. Iar gustul e ceva greu de descris în cuvinte. Această prăjitură e perfecțiunea întruchipată pentru a fi servită cu o ceașcă de ceai.

Untul și lămâia fac casă bună împreună, într-o combinație de zile mari. Pentru a prepara rețeta nu aveți nevoie de ingrediente complicate, și nici de cine știe ce îndemânare de master chef în bucătărie. Tot ce aveți de făcut e să urmați pașii și să preparați. Mai aveți nevoie și de o tavă, preferabil una elastică, din silicon, cu diametrul de 18 centimetri.

Ingrediente pentru tort cu unt de lămâie

Pentru blat / biscuit: 110 g de unt moale topit și răcit

– 100g zahăr pudră

– 1 ou la temperatura camerei

– coaja și sucul de la o lămâie bio

– 165 g de făină

– 4 g praf de copt

– 1 g de sare (un vârf de cuțit bun)

Pentru crema de lămâie: -170 g de cremă de brânză la temperatura camerei (de exemplu Philadelphia)

– 120 g de zahăr

– 1 ou la temperatura camerei

– coaja și sucul de la 1/2 lămâie bio

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Déborah (@debo_gateaux)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Este important să folosiți o formă elastică pentru această rețetă dacă doriți să prezentați tortul pe o farfurie, deoarece nu îl veți putea întoarce din formă.

Amestecați zahărul cu coaja de lămâie, pentru că arome lăsă să elimine din aceasta, apoi amestecați zahărul cu coaja de lămâie, pentru că arome lăsă să elimine din aceasta, apoi adăugați untul topit și amestecați în continuare, apoi oul, zeama de lămâie, iar în final adăugați lămâia, făină, praful de copt și un vârf de sare.

Mutați blatul obținut în tavă de copt tapetată cu hârtie. Între timp preparați cremă . amestecați crema de brânză cu zahărul și cu coaja de la lămâie. Adăugați și sucul de lămâie și amestecați, iar apoi puteți spune și oul și apoi vărsați crema deasupra blatului și coaceți 40 de minute la 170 de grade. Tortul se poate servi cald sau rece, pudrat cu zahăr.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre