Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă din India pentru mâncarea pe care Iulia Vântur o preferă

Rețetă din India pentru mâncarea pe care Iulia Vântur o preferă
În cei șapte ani de când trăiește în India, Iulia Vântur a încercat multe preparate tradiționale, dar Daal Chawal rămâne preferatul său. Iată rețeta pe care o veți aprecia pozitiv.

Daal Chawal, o combinație delicioasă de orez și linte, este unul dintre preparatele culinare pe care Iulia Vântur le consumă cu mare plăcere. Iată rețeta autentică pe care o veți repeta oricând veți simți nevoie de ceva bun, din bucătăria internațională.

Ingredientele necesare

Ingredientele necesare de care aveți nevoie pentru un Daal Chawal ca în restaurantele indiene sunt: 2 căni cu orez basmati, ½ linguriță cu sare, 1 lingură cu ulei de nucă de cocos, 3 căni și jumătate cu apă.

Mai aveți nevoie de 1 cană cu linte portocalie, 3 ½ cani cu apă, 3 linguri cu unt sau puteți înlocui cu ulei de floarea soarelui, 1 ceapă tocată mărunt, 2-3 ardei chilli uscați, 1-2 ardei verzi, tocați mărunt și încă puțin pentru garnitură.

Vă mai sunt necesari 3 căței de usturoi tocați mărunt, ½ lingură cu ghimbir ras, 1 ¼ cană cu roșii coapte, fără pieliță, 1 linguriță cu semințe de chimen, 1 ½ linguriță cu coriandru măcinat, 1 ½ linguriță cu chimen măcinat, ½ linguriță cu turmeric.

Se mai adaugă și ½ linguriță cu ardei cayenne, 1 ½ linguriță cu sare, coriandru proaspăt, felii de lămâie pentru decorare, ceapă albă tăiată felii, garam masala (condiment care se găsește în orice supermarket).

Mod de preparare al orezului

Dal Chawall, preparatul culinare preferat al Iuliei Vântur

Spălați orezul de câteva ori până când apa devine limpede. Puneți orezul într-o oală cu fundul mai gros și adăugați sare, ulei de nucă de cocos și apă.

Aveți grijă să amestecați ca să nu se prindă și lăsați să fiarbă la foc mic-mediu timp de 15 minute. După ce s-a fiert, se oprește focul și se lasă să se odihnească. Orezul va fi foarte pufos.

Cum se prepară lintea

Într-o oală medie puneți lintea și apa și aduceți la punctul de fierbere. Îndepărtați spuma și aruncați. Reduceți focul, acoperiți și fierbeți timp de 10-15 minute sau până când lintea este ușor de pasat.

Luați de pe foc și lăsați deoparte. Într-o tigaie adâncă, adăugați uleiul (sau untul), ceapa și ardeiul iute uscat. Lăsați la sotat până se înmoaie. Puneți ardeiul iute verde, usturoiul și ghimbirul.

Gătiți la foc mediu până când ceapa capătă o culoare aurie, apoi puneți roșiile și condimentele. Amestecați pentru a combina și gătiți timp de cinci minute. Puneți preparatul pe farfurie și decorați cu ceapă crudă, ceapă prăjită și ardei iute verde.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre