Simona Ionescu / Redactor Șef

Gua bao, burger-ul delicios al taiwanezilor. Rețeta autentică

Gua bao, burger-ul delicios al taiwanezilor. Rețeta autentică
V-ar face cu ochiul o chiflă moale umplută cu bucăți fragede de porc și cele mai gustoase sosuri? Atunci trebuie să încercați un extraordinar preparat taiwanez: gua bao. Rețeta este veche, dar și-a păstrat același interes în rândul gurmanzilor. Aroma preparatului îl face ca să fie considerat burger-ul taiwanezilor. 

Cu Gua bao, una dintre gustările preferate ale taiwanezilor pe care le recomandă cu căldură turiștilor, preparat după rețeta tradițională, veți reuși să impresionați orice invitat. Cel mai bun burger taiwanez creează dependență! 

Gua bao este faimoasa chiflă taiwaneză umplută cu burtă de porc. Se compune din chifle moi aburite umplute cu bucăți fragede de burtă de porc, fierte într-un amestec de sos de soia și vin roșu, asezonate generos cu praf de condimente. Pentru un plus de savoare adăugați coriandru tocat și puțină pudră de arahide.

Ingredientele necesare

Pentru un Gua bao pregătit ca în Taiwan, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 bucăți de burtă de porc, tăiată în cuburi, 1 ceapă mare, tocată, 15 căței de usturoi, tocați, 1 cană cu supă de pui, ¼ cană cu sos de stridii, ¼ cană cu sos de soia închis la culoare.

Mai aveți nevoie de ¼ cană cu miere, ¼ cană cu vin, 2 căni cu apă, o mână de coriandru, castravete, chili roșu sau verde, arahide zdrobite sau semințe de susan, anason stelat sau cuișoare.

Mod de preparare

Puneți la fiert într-o oală mai mare burta de porc și lăsați să fiarbă până când marginile devin puțin aurii. Adăugați ceapa și usturoiul și lăsați la fiert încă cinci minute, timp în care amestecați. Într-un alt vas, amestecați supa de pui, sosul de stridii, sosul de soia, mierea și vinul. Adăugați anason stelat sau cuișoare după gust.

În loc de chifle se poate folosi o baghetă proaspătă

Turnați sosul peste burta de porc și amestecați din nou, puneți și apa și lăsați să fiarbă în jur de 20 de minute fără capac, până când carnea este fragedă și sosul se îngroașă.

Între timp, tăiați coriandrul, castravetele julienne și chilli. Încălziți chiflele la abur și umpleți cu burta de porc, castravete, coriandru și chili. Ornați cu arahide zdrobite (sau pudră de arahide) și este gata de servit! Puteți servi acest delicios preparat cu orez. În loc de chifle la abur puteți folosi o baghetă proaspătă.

Sursă foto: seonkyounglongest.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre