Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă fără lactate sau gluten: felie de zmeură cu ciocolată

Rețetă fără lactate sau gluten: felie de zmeură cu ciocolată
Această rețetă este fără lactate, fără gluten și fără zahăr rafinat. Chiar dacă e un desert, dulce, e sănătos.

Austin Millz spune că prima dată a preparat rețeta când avea 14 ani. De atunci a căutat ca rețetele sale să fie nunele apetisante dar și sănătoase. De aceea continuă să prepare felia de zmeură cu ciocolată și acum.

Momentan zmeura se găsește din belșug în supermarketuri, însă e doar o chestiune de zile până ce acest fruct de pădure va apărea și în piețele agro-alimentare.

Ingrediente pentru felie de zmeură cu ciocolată

Baza: 1 cană de curmale, înmuiate în apă fierbinte timp de 5 minute

1 cană de orice nuci

2 lingurițe de pudră de cacao crudă

1 lingură de unt de nuci

1/2 ceașcă de orice semințe

1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

Strat de zmeură:  2 căni de zmeură congelată

2 linguri de semințe de chia

1 lingură de miere crudă sau sirop de arțar

Strat de ciocolată: 100 de grame de ciocolată neagră

1 lingură de ulei de nucă de cocos

Mod de preparare, pe etape

  1. Puneți nucile, cacaua, scorțișoara și semințele într-un blender și amestecați timp de 10 secunde până când devin foarte fine.
  2. Adăugați curmalele și untul de nuci și amestecați până când se obține o consistență de aluat de biscuiți.
  3. Presărați într-o tavă pătrată și puneți-o în congelator.
  4. Puneți zmeura într-un vas și căliți-o până se înmoaie. Adăugați semințele de chia și răciți până când s-a obținut o consistență de gem.
  5. Se întinde peste bază până la omogenizare. Congelează timp de 30 de minute.
  6. Se topește ciocolata. Se picură și se întinde peste stratul de zmeură.
  7. Se congelează timp de 15 minute.
  8. Folosiți un cuțit înmuiat în apă clocotită și uscat pentru a tăia cu grijă stratul superior. Puteți, de asemenea, să așteptați ca felia să înghețe complet și apoi să o tăiați pentru ca zmeura să nu se scurgă pe margini – apoi depozitați-o în frigider pentru a se înmuia până la textura dorită.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma (@emmas_power)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre