Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă indispensabilă de toamnă: Creme Brulee de dovleac – E un desert permis în orice dietă de slăbit

Rețetă indispensabilă de toamnă: Creme Brulee de dovleac – E un desert permis în orice dietă de slăbit
Toamna nu  ne mai putem sătura de dovleac. E copt, portocaliu și aromat,  ne place să îl includem în aproape orice meniu. Deja cafenelele oferă un sortiment nou de cafea cu lapte și dovleac.

O rețetă de desert cu dovleac aromat și o culoare de un portocaliu splendid, e tot ce putem aștepta toamna, pentru a ne răsfăța pe noi, dar și pe dragii noștri. De aceea o variantă simplă de desert este această Creme Brulee de dovleac.

Înainte de a vă apuca să gătiți, e bine să rețineți că dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, 100 de grame având doar 26 kcal și nu conține grăsimi saturate sau colesterol. În  schimb, este o sursă bogata în fibre dietetice, antioxidanți, minerale și vitamine. Este recomandat de dieteticieni în controlul colesterolului și în programele de reducere a greutății. Dovleacul depozitează multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina E.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AL DANTE (@al_dante_channel)

Ingrediente pentru Creme Brulee de dovleac

130g. piure de dovleac

500g. de smântână integrală

o păstaie de vanilie

un baton de scorțișoară

coajă de portocală

6 gălbenușuri de ou

80g. zahăr

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 120°C. Într-o cratiță, se încălzește smântâna groasă și se adaugă scorțișoara, coaja de portocală și vanilia. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat 20 de minute. Pentru a obține pasta de dovleac, tot ce aveți de făcut e  să coaceți dovleacul tăiat în jumătate, timp de 15- 20 de minute, apoi să înlăturați semințele, iar pulpa să o blendați.

Amestecați gălbenușurile de ou, zahărul și piureul de dovleac, fără a încorpora prea mult aer(folosiți o spatulă, bătutul va crea prea multe bule de aer). Se amestecă apoi cu crema pe care ați pregătit-o înainte. Treceți amestecul finit printr-o sită pentru a scăpa de bucățile mari.

Umpleți cu acest „sos” vase ramekin ( vase ceramice speciale pentru copt), apoi așezați vasele într-o tavă de copt pe fundul căreia puneți apă. Coaceți la cuptor timp de 70 de minute. Puneți la frigider peste noapte. Se pudrează cu 15 g (1 lingură) de zahăr per ramekin. Îndepărtați excesul. Pentru un aspect mai frumos, folosiți o torță de bucătărie pentru a topi zahărul și a-l face crocant. Lăsați să se întărească timp de 5 minute înainte de a-l servi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre