Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta italiană care va face postul mai ușor. Preparați simplu și rapid Panelle crocante

Rețeta italiană care va face postul mai ușor. Preparați simplu și rapid Panelle crocante
Ne-am propus să descoperim rețete noi pentru Postul Paștelui, iar bucătăriile altor popoare ne dau o mână de ajutor. Această rețetă italiană de Panelle crocante merită încercată.

După ce veți prepara rețeta italiană de Panelle crocante, veți putea folosi rezultatul inclusiv în burgeri de post. Rețeta se prepară ușor, ingredientele sunt simple și la îndemână. Unde mai punem și că a mânca năut înseamnă a aduce un aport important de proteine în organism. În plus, sunt și alte motive pentru a iubi această rețetă: este autentic siciliană și nu conține gluten. Textura Panellelor este deosebită: sunt crocante la exterior, moi la interior.

Ingrediente pentru 18 – 20 de felii de Panelle

– 200 g făină de năut (sau boabe, uscate, pe care le măcinați în blender)

– 2 mâini de pătrunjel proaspăt, tocat

– 1 linguriță de sare

– Piper negru, după gust

– Ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Dacă nu aveți făină de năut, puteți cântări 200 g de boabe și să le mărunțiți cu ajutorul blenderului. Nimic mai simplu. Într-o cratiță, amestecați făina de năut, sarea și piperul. După ce s-au combinat perfect, adăugați, treptat, 600 ml de apă rece și amestecați până se formează un aluat neted și destul de lichid. Puneți oala cu amestecul pe flacăra aragazului, la foc mediu, și gătiți, amestecând continuu, până se îngroașă. În final, adăugați pătrunjelul tocat și amestecați pentru a se distribui uniform.

Puneți amestecul într-o tavă de cozonac și lăsați-l să se întărească. Procesul de întărire are loc odată cu răcirea preparatului. După ce s-a răcit și întărit, tăiați-l în felii subțiri și puneți-le pe o tavă de copt, tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Ungeți feliile de Panelle cu ulei pe ambele părți și coaceți-le la 200°C timp de 18 minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Savurați-le imediat. Sunt delicioase ca gustare, aperitiv sau ca înlocuitor de pâine/crackers. Însă trebuie să știți că, în Sicilia, sunt folosite în mod tradițional ca umplutură pentru sandvișuri.

Dacă alegeți să le păstrați, vor deveni din nou moi. Ca să le dați din nou textura crocantă, tot ce aveți de făcut este să le coaceți 5 minute la 200°C.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri