Simona Ionescu / Redactor Șef

Alternativă sănătoasă și de post la maioneza tradițională

Alternativă sănătoasă și de post la maioneza tradițională
În post, maioneza devine un preparat interzis. Dar există variante vegane, iar rețeta de față este nu numai foarte gustoasă, ci și sănătoasă. Maioneza din semințe de dovleac se prepară extrem de simplu.

Din fericire, la orice supermarket găsim semințe de dovleac curățate de coajă. Nu ezitați să le cumpărați și să le transformați în această delicioasă maioneză, o alternativă sănătoasă și de post la maioneza tradițională.

Includerea semințelor de dovleac într-o alimentație echilibrată poate aduce numeroase beneficii organismului. O porție de semințe de dovleac fără coajă (30 g) are în jur de 150 kcal. Caloriile provin în principal din cele 13 g de grăsimi sănătoase de tip Omega-3 și Omega-6, dar și din cele 7 g de proteine și 5 g de carbohidrați. Datorită conținutului bogat în antioxidanți, semințele de dovleac pot contribui la reducerea stresului oxidativ promovat de radicalii liberi, dar și la reducerea inflamațiilor.

Semințele de dovleac pot contribui la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea nivelului de grăsimi și colesterol din sânge. Astfel, acestea ajută la reducerea riscului cardiovascular. Semințele de dovleac pot reduce nivelul glicemiei datorită compoziției bogate în magneziu și fibre. Incluse în dieta diabeticilor, semințele de dovleac pot ajuta la controlul glicemic. În plus, consumul de semințe de dovleac ajută la creșterea calității somnului.

Ingrediente pentru maioneză din semințe de dovleac

– 170 g semințe de dovleac

– 160 ml apă

– 20 – 25 ml suc de lămâie

– 2 linguri de muștar

– 10 ml oțet de mere

– 2/3 linguriță de usturoi uscat

– Sare, după gust

 

View on Threads

 

Mod de preparare

  1. Pentru început, spală semințele în apă apoi rumenește-le câteva minute într-o tigaie. Această etapă este necesară pentru a le potența gustul. În urma căldurii, aromele semințelor se dezvăluie.
  2. Poți măcina semințele în prealabil. Pune semințele de dovleac într-un blender sau procesor de alimente. Adaugă apa, sucul de lămâie, muștarul, oțetul de mere, usturoiul uscat și sare după gust.
  3. Mixează toate ingredientele până când obții o pastă fină și cremoasă.
  4. Gustă și ajustează condimentele, adăugând mai multă sare, muștar sau suc de lămâie, dacă este necesar.
  5. Poți păstra maioneza într-un borcan etanș la frigider pentru câteva zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri