Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta lui chef Nicolai Tand de tăiței cu varză și pesmet

Rețeta lui chef Nicolai Tand de tăiței cu varză și pesmet
Vara trecută, la Super Neatza, chef Nicolai Tand a pregătit una din rețetele sale preferate:  tăiței cu varză și pesmet, ca la Cluj.

Așa cum deja ne-a obișnuit,  îndrăgitul chef Nicolai Tand prepară în cadrul celebrului matinal Super neatza, nu una, ci mai multe rețete delicioase și hrănitoare. Rețeta de tăiței cu varză și pesmet pe care o preluăm, azi, de la el, este specifică zonei clujene. Pentru a o prepara, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și nici de unele complicate. Rezultatul este un alt fel de varză a la Cluj. Rețeta este ideală pentru toamnă, mai ales că acum puteți găsi varză proaspătă, de grădină, în orice piață v-ați duce.

Ingrediente pentru rețeta de tăiței cu varză și pesmet

1 varză proaspătă

2 cepe

50 ml ulei

150 gr tăiței

250 gr carne tocată

50 gr orez

150 gr pastă de roșii

50 gr pesmet

15-20 gr unt

50 gr parmezan

sare și piper

Mod de preparare

Dacă ingredientele folosite sunt simple și la îndemână și modul de preparare al rețetei tot simplu este și nu necesită nici mult timp. Pentru această rețetă se prepară mai întâi varză călită cu o ceapă și puțin ulei, după cel mai clasic mod. Se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoarea mandolină și se presară cu sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la odihnit până se călește ceapa în ulei încins. Varza se scurge bine și se călește apoi în uleiul cu ceapă.

Între timp, se fierbe orezul și se trag la tigaie carnea tocată cu o ceapă tocată, în ulei. Se asezonează cu sare și piper. Când carnea este pătrunsă, se adaugă pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă câteva minute.

Tăițeii se fierb în apă cu sare, iar pesmetul se trage și el la tigaie, în puțin unt topit. Toate aceste preparate se asamblează în straturi, în timpul servirii, ca la rețeta de varză a la Cluj. Pesmetul se presară deasupra, la fel și parmezanul răzuit.

Sursa: Antena1.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre