Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru cea mai pufoasă și umedă prăjitură. Este răsfățul perfect

Rețetă pentru cea mai pufoasă și umedă prăjitură. Este răsfățul perfect
Ce ziceți de o prăjitură care iese din cuptor deja umedă, făcută fără făină, deci ideală în cazul persoanelor cu intoleranță la gluten? Și nu e nevoie de bain-marie ca să o pregătiți.

Această prăjitură cu cocos și lapte condensat amintește foarte mult de un bom-bocado și suntem siguri că va fi una dintre cele mai delicioase pe care le veți mânca vara aceasta. Merită să încercați rețeta aceasta extrem de simplă.

Toate substanțele nutritive din compoziția nucii de cocos oferă multe beneficii corpului. Miezul de nucă de cocos conține compuși fenolici care au rol antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ. În plus, polifenolii previn oxidarea colesterolului “rău” (LDL), scăzând astfel riscul înfundării arterelor cu grăsimi, un factor de risc în declanșarea problemelor cardiovasculare.

Ingrediente pentru prăjitură umedă cu cocos

– 2 cutii de lapte condensat

– 160 g de nucă de cocos rasă

– 8 ouă mari

– 1 linguriță de praf de copt (10g)

– lapte de cocos pentru a stropi prăjitura

Nucă de cocos mărunțită pentru a o presăra deasupra (după gust)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena (@milena.receitas)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecați cele două cutii de lapte condensat, nuca de cocos mărunțită, ouăle și praful de copt. Se amestecă bine până când se obține un aluat omogen. Se toarnă amestecul într-o tavă de copt unsă cu unt și se presară deasupra nucă de cocos mărunțită.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute sau până când prăjitura este aurie și fermă la atingere. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească câteva minute. Înțepați apoi suprafața prăjiturii cu o furculiță în mai multe locuri, astfel încât cel de-al doilea tip de lapte – cel de cocos, să poată pătrunde. Apoi turnați laptele de cocos peste prăjitură, din abundență, distribuindu-l uniform, cât să o acopere superficial.

Lăsați prăjitura să absoarbă laptele de cocos timp de aproximativ 10 minute. După aceea, presărați nucă de cocos mărunțită peste prăjitură, după gust. Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o felia. Se taie în bucăți și se servește.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre