Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă tradițională de sushi preparat în diverse moduri

Rețetă tradițională de sushi preparat în diverse moduri
Când celebrul sushi este preparat de o japoneză get beget, deliciul este garantat, așa cum s-a văzut la rețetă tradițională de sushi preparat în diverse moduri, prezentată în emisiunea ”Chefi la cuțite”.

Când celebrul sushi este preparat de o japoneză get beget, deliciul este garantat, așa cum s-a văzut la rețetă tradițională de sushi preparat în diverse moduri, prezentată în emisiunea ”Chefi la cuțite”. Hiroko Ogawa i-a impresionat pe pe cei trei chefi, atât cu farfuria plină de gust și culoare, cât și cu povestea sa de viață.

Rețetă tradițională de sushi preparat în diverse moduri – Ingrediente

600 g orez pentru sushi, 120 ml oțet de mere, 5 linguri de zahăr, 2 l apă plată, alge pentru sushi (de 21cm ×19cm), 30 gr wasabi în tub, 100 ml sos de soia (bland Kikkoman sau Yamasa), 300 gr somon afumat, 5 ouă, 2 morcovi, 1 castravete Fabio, 2 avocado, 50 gr cream cheese, 10 bucati surimi, 4 frunze de salată verde, 1 legătură ceapă verde, 100 gr pui Shanghai (gătit deja), 100 gr file de ton în ulei, 30 gr tobiko wasabi (verde), 30 gr tobiko (roșu), 50 gr susan, 50 gr miez de nucă măcinat, 50 gr fistic decojit măcinat, 4 linguri maioneză

Mod de preparare

Mai întâi se fierbe orezul care este comun pentru toate modurile de preparare al rețetei de sushi. În timpul fierberii se adaugă oțetul și zahărul și se amestecă pentru omogenizarea gustului. Între timp, se prepară o omletă clasică din cele cinci ouă.

Se pregătește și restul ingredientelor. Castraveții și morcovii se taie în bețișoare, iar fileul de ton se amestecă cu maioneza și rondele de ceapă verde. Se taie în bețișoare și puiul Shanghai, iar avocado se curăță și se toacă cuburi.

Se întinde orezul în straturi uniforme, simple, sau pe foi de alge, de bambus, dar și pe foi din file de somon. Peste ele se așază umpluturi din ingredientele de mai sus, combinate în mai multe moduri. Se rulează, iar rulourile simple de orez. La final, se colorează, o parte cu tobiko wasabi (verde), o parte cu tobiko roșu. O altă parte se trece prin susan. Vom obține aspect și gust diferit în fiecare rulou de sushi.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre