Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta unui tiramisu ieșit din comun. Se pune lămâie și are gust de primăvară

Rețeta unui tiramisu ieșit din comun. Se pune lămâie și are gust de primăvară
Știm că această prăjitură conține întotdeauna cafea, însă acum vă invităm să descoperiți o rețetă care vă va răcori vara.

Acest tiramisu delicios cu lămâie este, așa cum veți vedea, o rețetă cu totul specială. Dar, mai ales, desertul are un gust desăvârșit și răcoritor. Vă va face să zâmbiți.

Ingrediente pentru tiramisu cu lămâie

– 4 ouă,

– 1/2 cană de zahăr,

– 500 g de mascarpone,

– 36 de pișcoturi (aproximativ 300 g)

lemon crud (aproximativ 400 ml)

– sucul de la o lămâie (adică aproximativ 50 ml) + 8 linguri de lichior de portocale (de exemplu Cointreau) + 200 ml de apă

– două mâini de fistic tocat mărunt

+ un vas ceramic dreptunghiular de 30 x 22 cm

Prepararea începe cu crema lemon crud

De preferință cu o seară înainte de a face tiramisu, preparați un lemon curd, ideal, două porții.

Ingrediente lemon curd: 3 lămâi, coajă răzuită și zeamă, 2 ouă întregi, 1 gălbenuș, 75 de grame de unt cu 80% grăsime, 200 de grame de zahăr

Preparare: Se răzuiește coajă citricelor,  direct în crăticioara în care se va prepară crema. Se stoarce zeama citricelor și se adaugă în crăticioară, împreună cu zahărul (puteți varia cantitatea de zahăr după gust), untul rece tăiat în bucățele, ouăle și gălbenușul. Crăticioara se pune pe foc foarte mic sau, de preferință, deasupra unui vas cu apă care fierbe (în bain marie).

Cu un tel în formă de pară se bate compoziția fără încetare, insistând pe margini și pe fund, până când se îngroașă. Lemon curd-ul nu trebuie să fiarbă în clocot, doar să fie foarte fierbinte și să se lege. După ce se răcește se va mai întări. Imediat ce s-a îngroșat se toarnă în borcane și se acoperă cu capacul.

Mod de preparare tiramisu cu lămâie

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile până devin spumă tare. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când devin ușoare și pufoase. Când este gata, adăugați mascarpone și amestecați bine (cel mai simplu este să folosiți un mixer, dar aveți grijă să nu vă murdăriți) până se combină și se omogenizează. Folosind o lingură de lemn, transferați albușurile în trei reprize în amestecul de mascarpone și gălbenușuri și amestecați ușor.

Între timp, amestecați sucul de lămâie, lichiorul de portocale și apa. Înmuiați în ea pișcoturile (faceți-o rapid, 2 secunde pentru fiecare biscuit este suficient). Acoperiți baza vasului de ceramică cu jumătate din biscuiți. Întindeți deasupra jumătate din crema de lămâie și crema de tiramisu, apoi acoperiți cu un alt strat de biscuiți înmuiați. Întindeți cu restul de lemon curd și crema tiramisu. Presărați deasupra cu fistic tocat. Acoperiți tiramisu cu lămâie și dați la frigider pentru cel puțin 4 ore (sau mai bine peste noapte) până când toate aromele se amestecă.

Sursa: Instagram  / Herbsandgarlic

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre